Chcę wykonać swój płyn (liquid) wg. tego przepisu
Witam wszystkich... Przesyłkę otrzymałem - pewnie z winy poczty - dopiero w Czwartek 13.12.2102. wieczorem wykonałem mieszanie wg receptury i teraz grzecznie czekam do wieczora w Sobotę (10 dni)... dam znać bezzwłocznie o efektach).nr. 8Przygotowane do wysyłki:
- baza DBN 18
- aromat wiśnie w likierze
- butelki.
Dozowanie aromatu proszę rozpocząć od 10 kropli na 10 ml. Zwiększając o 5 kropli w każdej następnej butelce.
Butelka:
nr.1 - 10 kropli, - pierwsze wapowanie (20.12.2012) -
dym gęsty lekko drażniący - aromat wyczuwalny jak dla mnie prawie trafiony - sprawdzę po 10 dniach zmianę (czyli za 3 dni)nr.2 - 15 kropli, - pierwsze wapowanie (20.12.2012) -
dym gęsty jak wyżej lekko drażniący - aromat zdecydowany lecz o dziwo nie słodki jak dla mnie ta proporcja (póki co) trafiona najlepiej - sprawdzę po pełnych 10 dniach zmianęnr.3 - 20 kropli, -pierwsze wapowanie (20.12.2012) -
dym gęsty smak drażniący - aromat wyczuwalny słodkawy posmak w ustach ale mam wrażenie że gryzie za mocno - sprawdzę po 10 dniach zmianęnr.4 - 25 kropli, pierwsze wapowanie (20.12.2012) -
dym gęsty mocniej drażniący - aromat wyczuwalnie słodkawy chyba już za bardzo - moim zdaniem przesadzony - sprawdzę za 3 dni zmianęnr.5 - 30 kropli. - muszę sprawdzić ponownie (21.12.2012) -
wapowałem po próbce nr 4 i po prostu mnie zakrztusiło - za bardzo gryzło... normalnie szorstki dym aż piekło w gardło... Do butelki nr 6. proszę zadozować 20 kropel aromatu -
to zadanie zrobię jak będę próbował inne po upływie pełnych 10 dni.Jeżeli macie inne sprawdzone proporcję to zróbcie tak jak uważacie, jednak proszę o zwiększanie ilości aromatu w każdej następnej butelce.
Pierwsze pięć butelek proszę schować i spróbować nie wcześniej jak za 10 dni od daty zmieszania. O datę mieszania będę pytał.
Butelka nr. 6 jest do częstego wapowania podczas dojrzewania. Proszę opisywac wrażenia z dojrzewania płynu w tej butelce.
Będę pytał o wrażenia.
Notować, notować i notować.
Jeżeli nie macie etykiet to doskonałym rozwiązaniem jest zwykły "szmaciany" plaster z apteki.[/color]
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Po okresie dojrzewania bardzo proszę o odpowiedzi na poniższe pytania.
1. Jak długo paliłeś/aś analogi?
w sumie 15 lat2. Czy od czasu jak zaczełeś/aś wapować e-papierosa palisz również analogi?
nie, spróbowałem dwa razy (mniej więcej po 2 miesiącach wapowania) i wziąłem może 2 machy... to było okropne uczucie3. Jak długo używasz e-papierosa?
od marca 2012 - przewapowałem się przez EgoT, EgoW, Ego3 oraz obecnie różne clearomizery (które moim zdaniem są najlepsze). Obecnie używam Volish Art + clearomizer - cristal 2, oraz Smoox + clearomizer ninova.4. Data rozrobienia mieszanki
13.12.21025. Czy mieszanka dojrzewała 10 dni? .....
czekam i czekam 
6. Czy wapowałeś/aś e-liquid z butelki dla niecierpliwych? .........
jeszcze - nie7. Czy zauważyłeś/aś zmianę smaku przez okres dojrzewania?......
8. Jeżeli tak, opisz wrażenia......
9. Czy udało ci się zrobić e-liquid z którego jesteś zadowolony?.......
10. Czy warto było poczekać aż e-liquid dojrzeje?.......
11. Czy będziesz namawiał/a innych waperów do prawidłowego mieszania płynów? ........
Wasze komentarze........
I want to make my fluid (liquid) on a basis of this receipt
Hello everybody… I received the delivery – likely it is the Polish Post office to blame – only 13.12.2012. In the evening I made the mixing after the receipt and now I am waiting politly to the Saturday evening (10 days) … I will inform you immediately on the effects.
nr. 8
Prepared to the delivery:
- base DBN 18
- flavor cherries in a liquor
Please Begin the dosage of both flavors with 10 drops on 10 ml. boosting on 5 drops in every next bottle.
Bottle:
Nr 1 – 10 drops, first vaping (20.12.2012) – a thick smoke slightly teasing – the flavor is felt, as for me almost a bull’seye – I will check the change after 10 days (ie. in 3 days).
Nr 2 – 15 drops first vaping (20.12.2012) – as above a thick smoke slightly teasing – the flavor intensive but strangely enough not sweet, as for me I like the most this proportion – I will check the change after 10 full days.
Nr 3 – 20 drops, first vaping (20.12.2012) – a thick smoke, a teasing taste – the flavor is felt with a sweet after taste in the mouth but I have an impression that it bite stoo much – I will chcek the change after 10 days.
Nr 4 – 25 drops, first vaping (20.12.2012) – a thick smoke more teasing – the flavor is felt perhaps already too much – in my opinion exaggerated – I will check the change in 3 days.
Nr 5 – 30 drops – I must check it another time (21.12.2012) – I was vaping the sample nr 4 and I gasped it – it was biting too much… just a harsh smoke scorched my throat.
Please dose 20 ml of a flavor to the bottle nr 6. – I will do this task while I will be trying others after full 10 days.
Should you have other proven proportions then you will make as you wish however, please boost the amount of the flavor in every next bottle.
Please safe first five bottles and try them no sooner than 10 days from a date of the mixing. I will be asking for a date of mixing.
Bottle nr 6 is for a often vaping during the period of steeping. Please describe your impressions from a steeping of a liquid in this bottle.
I will be asking for your imrpessions.
Write down, write down, write down.
If you do not have labels you can use an usual rag from the pharmacy.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
After the period of steeping please answer the following questions.
1. How long were you smoking the regular cigarettes? 15 years.
2. Do you smoke the regular cigarettes from the moment you began vapor ecigarettes? No, I tried two times (approximately after 2 months of vaping) and I took around two smokes … it was a disgusting feeling.
3. How long do you use the ecigarette? Since March 2012 – I was vaping on EgoT, EgoW, Ego3 and at present on the different clearomizers (which in my opinion are the best). At present I use the Volish Art.+ clearomizer – cristal 2 and Smoox + clearomizer ninova.
4. Date of mixing the mixture. 13.12.2012.
5. Did the mixture steep ten days? I have been waiting and waiting
6. Did you vapor the e-liquid from a bottle for the impatients? Not yet.
7. Did you notice a change in flavor during the period of steeping?
8. If yes could you describe your impressions.
9. Did you manage to create an e-liquid with which you were pleased?
10. Was it rewarding to wait until the moment the e-liquid steeps?
11. Will you convince other vapers to a correct mixing of the liquids?
Your comments: