FORUM INAWERA
http://www.forum.inawera.com/

tino d'milano Vanilla Bourbon
http://www.forum.inawera.com/viewtopic.php?f=55&t=1985
Strona 1 z 1

Autor:  PiterG [ 18 cze 2012, o 14:46 ]
Tytuł:  tino d'milano Vanilla Bourbon

Vanilla Bourbon / 3 krople na 1 ml VG BioBaza /
wyraźniejszy smak Bourbonu, wanilia gdziś w tle. Miły świeży dodatek do liquidów tytoniowych.

Autor:  anna123 [ 24 cze 2012, o 00:14 ]
Tytuł:  Re: tino d'milano Vanilla Bourbon

Testowany na bazie DNB , 3 krople na ml. Aromat przezroczysty, a liquid po odstaniu ciemno-beżowy. Testowany po kilku godzinach i po tygodniu, atomizer bezmostkowy i CS3.
Smak - "wanilia utopiona w burbonie ". Na pierwszym planie bardzo wyraźny smak ciężkiego, czerwonego, mocnego wina, takiego z lekką goryczką, mocno alkoholowy ( nie wiem jak smakuje burbon ;) ). Wanilię czuć, ale w tle. Lepiej smakuje po odstaniu, na świeżo zbyt alkoholowy. Najmniej słodki z otrzymanych próbek.
Dokropiłam 1 kroplę wanilii classic - powstał bardzo mocny i wyrazisty liquid, tym razem wyraźnie waniliowy, ale w sumie troszkę za mocny. Rozcieńczyłam zatem bazą i myślę, że efekt będzie dobry.
Nie jestem amatorką alkoholowych aromatów. Ten jednak mi nawet pasował. Z otrzymanych trzech próbek jest na 3 miejscu, niemniej jest ciekawy i koneserom mocnych smaków na pewno się spodoba.

Autor:  kakadu [ 26 cze 2012, o 12:20 ]
Tytuł:  Re: tino d'milano Vanilla Bourbon

Testowana na eGo C LR.
Baza VPG 2 k/ml i 10 dni leżakowania.
Bardzo byłam ciekawa jak Inawerze wyszedł ten aromat. Będę krytyczna, znacznie ponad rok vaniila bourbon z FLAVOURART stanowi mój podstawowy, codzienny liquid, kocham go miłością wielką :D
Zatem .... hm, 2k/ml zbyt mało, coś iskrzy w dalszym planie, ale zbyt mało wyczuwalne, 3k/ml zdecydowanie lepiej. Wapuję go cały dzień, jest zdecydowanie najbogatszy w złożoność smaku z testowanych wanilli, bardzo dobry. Nie ma tej nachalności samej wanili, nie nudzi, szkoda go do mieszania z tytoniowymi. I było by wyśmienicie, gdybym nie miała pod ręką do porównania vanilii bourbon z FA (dla mnie idealne stężenie 4k/ml). Wdech i cudnie :) balsamiczny jeszcze bogatszy w smaki, które się wzajemnie przenikają, inny przy wdechu, troszkę inna nuta w głębi gardła i wydech jeszcze coś zaskoczy. Zapach dla otoczenia - świeżo pieczone ciasteczka waniliowe, tego brak w testowanej vanilii bourbon Inawery.
3 dni kokosiłam się z opisaniem testu, cały czas mnie nurtowało czego mi brakuje w testowanej, a co ma takiego ta z FA. Przypuszczam, ale nie sprawdziłam (brak odpowiedniego aromatu), że niewielki dodatek "śmietanki" lub "wafelków" zdecydowanie przybliży smak do mojego ukochanego pierwowzoru.
Reasumując brawo za osiągnięcie głównego smaku, Wasza vanillia bourbon jest rozpoznawalna i charakterystyczna na tle innych odmian vanillii, ale może coś jeszcze w niej namieszacie :?: :D

Autor:  Stachoo [ 25 lip 2012, o 18:47 ]
Tytuł:  Re: tino d'milano Vanilla Bourbon

Palę sobie Vanilla Bourbon, dobrze "przeżarty", dwie wersje, 2kr/ml i 5kr/ml z VPG w celu wyszukania odpowiedniego stężenia. Palone na kartomizerze bezmostkowym LR + EGO Twist 3,8V
No to tak:
Bourbon pijam regularnie - tam go niestety nie ma...
Może to kwestia bazy, jak wiadomo VPG jest słodkawa trochę.
Można smak nazwać po prostu Vanilla, jako taki sam jest smaczny, trochę za słodkawy, ale zapewne można go przydusić bazą DNB, zobaczymy, jak się przeżre to wtedy ocenię.
Dobrze się komponuje z poziomką.
Można go zdecydowanie palić na co dzień, "nie zamula" i nie męczy. Mocno rozcieńcza liquid w dużych stężeniach, dlatego lubi wyciekać z kartomizera. Nie mam niestety czystych składników bazy więc nie umiem go zagęścić.
Ocena ogólna - jako Bourbon Vanilla 2/5
Jako Vanilla 4/5.
Jako smak 4/5.
Pozdrawiam i przepraszam za zwlekanie z opinią. Ze względu na okres wakacyjny nie miałem okazji się pobawić w alchemika ;)

Autor:  ardbeg [ 4 gru 2012, o 00:45 ]
Tytuł:  Re: tino d'milano Vanilla Bourbon

Vanilla Bourbon ... z bourbonem (amerykańska whisky/whiskey która min. 2 lata leżakowała w Kentucky, min. 51% słodu z kukurydzy) nie ma nic wspólnego :)
Reunion, wcześniej nazywana Île Bourbon/Bourbon Island, to miejsce skąd pochodzi odmiana wanilii Vanilla planifolia. Uprawy przeniosły się na Madagaskar w XIX wieku.
Inne wanilie - odmiana tahiti, odmiany uprawiane w Meksyku/Indiach.

Stąd pewnie uwieńczone niepowodzeniem poszukiwanie aromatu Jacka Danielsa czy innego wielce szanownego produktu.

Strona 1 z 1 Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/