Czołem. Szkoda, że Inawera powoli zniknęła z większości forum.
(1)Takie życie. Ja korzystam z aromatów i baz Inawery intensywnie, i z tego też powodu nie potrzebuję dodatkowych aromatów (łączna ilość aromatów w moim zestawie to 82 - nie wszystkie od Pana Irka 8=)) Większość aromatów Inawery, które próbowałem, jest ocenione przeze mnie w komentarzach. Zatoczyłem właśnie koło i będę ponownie mieszał wszystko co mam. Tym razem doświadczony o moje potrzeby i umiejętności nabyte 8=) - mieszam już prawie rok i mam epizody związane z ekstrakcją aromatów z olejków do ciasta (za pomocą spirytusu) czy wyciągów pieprzowych i kawowych (robusta z Ugandy rządzi 8=)). Oczywiście efekty postaram się Tu umieszczać o ile nie zostanę zabanowany
(2) za używanie czasem dodatków nie dostępnych w Inawerze 8=(.
Kilka słów dla tych, co zaczynają.
2 krople wanilii i pół kropli mentolu/mięty nie zaszkodzą liqidowi (na 5-10ml liquidu), a wręcz przeciwnie. Dla tych co próbują cygarowych smaków polecam olejek cedrowy (miód w gębie - niestety nie dostępny w Inawerze), a apropos miodu - do niektórych "papierosowych" wręcz niezbędny. Dla "papierosiarzy" mentolowo/cygarowych baza Uniwersal to podstawa (to tylko moje zdanie 8=)).
Poleciłbym też kilka ulepszaczy, ale ze względu na szacunek do Inawery i Pana Irka
(3)nie będę już mieszał (i nie mówię tu o liquidach 8=)). Może w przyszłości i tu będzie można dostać Acetylopirazynę czy inne "paskudztwa" 8=).
(4)No i nie zapominajcie o śliwce - najlepiej suszonej - fantastyczny dodatek. Niestety o ile wiele aromatów z Inawery mi przypasowało, to śliwka w wydaniu "Wędzona śliwka" mnie nie przekonał.
(5)Pozdrawiam wszystkich mieszaczy i powiem Wam, że nie dam Wam nic takiej satysfakcji, jak zadowolona gęba znajomych, którym zapodacie własnoręcznie zmieszany liquid. Tego sobie i Wam życzę.
dzizas.
1. Z tego Kszywho mnie nie zbanuje.
2 Podawanie przepisów w których nie ma substancji niebezpiecznych nie jest powodem do bana.
3 To dobrze że są userzy odróżniają Inawerę od

pana

Irka. Inawera to nie tylko Irek. To także 21 innych osób które pracują na dwie zmiany. Nawet dzisiaj (wolna sobota) pracuje ich ośmioro, ja jak widać także.
4. Raczej nie. Tino d'milano - kategoria aromatów (w nieodległej przyszłości e-liquidów) które są wykonane jedynie ze składników dopuszczonych do produkcji spożywczej.
Po rozłożeniu na czynniki pierwsze produktów (aromatów) dostępnych na polskim rynku stwierdzono sporo dziwnych substancji które niekoniecznie powinny się znaleźć w aromatach.
5. Proszę spróbować Tobacco Plum (włożę do przesyłki). Pierwszy raz wysyłamy do "kopiowania" nie aromat a tytoń fajkowy - AMPHORA FULL AROMA ( zobaczymy czy się uda) - Kilka osób które wraz ze mną wąchały ten tytoń stwierdziły że jest w nim dużo śliwki dobrze uwędzonej.
Jeżeli tak będzie to już wiem kto ten aromat dostanie (oprócz etatowych testerów) do testów.
Pozdrawiam.
Za przeniesienie postu przepraszam. Tamten temat ma być czysty jak łza, tylko przepis. Jak skończymy "zabawę" z tematem napiszę dlaczego go czyszczę.