FORUM INAWERA
http://www.forum.inawera.com/

POPRAWIAMY AROMATY STAREJ INAWERY. DODAJEMY NOWE.
http://www.forum.inawera.com/viewtopic.php?f=20&t=2973
Strona 1 z 4

Autor:  inawera [ 12 gru 2013, o 12:42 ]
Tytuł:  POPRAWIAMY AROMATY STAREJ INAWERY. DODAJEMY NOWE.

Tino d'milano, Wera Garden, Tytoniowe Inawery, Duety.
Aromaty te są o odpowiedniej koncentracji i termostabilne.
Czytając zielone forum zauważyłem że wielu waperów narzeka na aromaty z tzw. "starej Inawery".
Przyszedł czas i na nie.
Zaczynamy poprawianie.
Spróbuje jeszcze dzisiaj wklepać *bry* listę aromatów które możemy poprawić poprzez zwiększenie koncentracji i składu.
Aromaty o dosyć dziwnych (dla mnie niewiele mówiących) nazwach spróbuję opisać.
Zrobię to w formie ankiety *bry* (poproszę o emotiokonkę "nie chcem, ale muszem") . Jeżeli nie dzisiaj to konsekwentnie jutro i w niedziele.
Zaznaczajcie które aromaty w pierwszej kolejności powinniśmy przygotować do poprawy. Które nieobecne w ofercie mamy wysłać do testów.
Ufff. Czeka was i nas ciężka zima.

* Aromaty z gwiazdką znajdziecie tutaj z opisami.

Obecnie czekają już w kolejce kolejne owocowe i dwa tytoniowe.
Po tych testach zabierzemy się z te z ankiety.
Stopniowo będziemy wybierali aromaty do testów i po wysyłce do was usuwali z ankiety.

* Opisy aromatów z gwiazdką:
ALOES - soczysty aloes z nutami cytrusów
ANYŻOWO - ZIOŁOWY - mieszanina ziół z dużą domieszką anyżu i pomarańczy,
APFELSTUDEL- pieczone jabłko z korzennymi nutami i ciepłym ciastem,
CZEKOLADOWY - czekolada z silnymi nutami kakao i wyczuwalnymi nutami wanilii,
CZEKOLADA GORZKA - gorzka, wytrawna czekolada,
DAIQUIRI - rum + limonka
EGZOTYCZNY - mieszanka owoców guawy, brzoskwini, banana, kiwi,
GODFATHER - whisky + amaretto,
GRENADYNA - sok z owoców granatu, delikatnie mleczna nuta wzbogacona sokiem malinowym,
GUMA BALONOWA - guma balonowa "Donald"
JABŁKO PIECZONE - pieczone jabłko z nutami ciepłego skarmelizowanego soku,
KAKTUSOWY - opuncja - figa indyjska,
KARMELOWY - FUDGE - słodki toffi z elementami syropu klonowego,
KLONOWY - słodki, cukrowy syrop klonowy,
KREM CZEKOLADOWY - GIANDUIA - prażone orzechy laskowe z wanilią i czekoladą,
MARULA - mango z elementami banana i śmietanki,
MARZANNA WONNA - ziołowo, kremowy, kokosowy, z trawą żubrówką w tle,
OWOC AKAI - orzeźwiająca jeżyna z dojrzałą maliną i dziką jagodą,
OWOC GOJI - bogaty charakter soku z jagód goji, wyczuwalne elementy rodzynek, suszonych daktyli, moreli i żurawiny,
OWOC SMOCZY - połączenie nut kaktusa z elementami kiwi, osłodzone dojrzałą gruszką,
OWOCE LETNIE - przeważa nuta wiśni, w tle wyczuwalne owoce maliny, poziomki i truskawki,
PINK FATHER - likier Curacao, pomarańcza, truskawka,
QUATRO - whisky z amaretto, nutami wermutowymi i czarną porzeczką,
RED POWER - charakterystyczny landrynkowy w typie napojów energetycznych,
SEX ON THE BEACH - wódka, brzoskwinia, żurawina, pomarańcza, ananas,
SOUTH EKSPRESS - nuty koniakowo - wermutowe z wiśnią,
TRUFLE - nuty czekoladowe z elementami słodkiego rumu,

Na język polski tłumaczyłem sam, mogą być delikatne odchyłki od prawdy. :lol:

UWAGA! PROSZĘ PAMIĘTAĆ ŻE TEMAT TEN DOTYCZY WYŁĄCZNIE AROMATÓW NAJSTASZYCH tzw. STAREJ INAWERY.
NIE DOTYCZY TYTONIOWYCH (chwilowo) TINO D'MILANO I WERA GARDEN.

Autor:  ardbeg [ 12 gru 2013, o 13:47 ]
Tytuł:  Re: POPRAWIAMY AROMATY.

Bardzo dobrze. O przewadze aromatów termostabilnych nie trzeba nikogo chyba przekonywać.

Dla odróżnienia nowej w sumie linii aromatów proponowałbym nazwę Inawera TS (od termostabilne). Uniknie się w ten sposób zarzutu o zmianę właściwości powodującą pomyłki w dawkowaniu.

Powrót do "starych" aromatów ... kuszący :)

Autor:  inawera [ 12 gru 2013, o 14:12 ]
Tytuł:  Re: POPRAWIAMY AROMATY.

Uff. Niech mi teściowa nie mówi że nic nie robię tylko siedzę przy komputerze.

Po testach i przyjęciu przez was aromaty będziemy sukcesywnie wymieniać pozostawiając starą grafikę.
W opisach znajdzie się informacja o zmianie właściwości aromatów, i podane uśrednione dozowanie wg waszych opinii.
Aby uprzedzić UE wszystkie aromaty będą miały wyraźną informację "aromat spożywczy", zamiast "e-aromat"

Muszę dodać "BRAWO FRANCJA" - solidne kontrole przeprowadzane przez francuskie służby sanitarne bardzo ułatwiają nam śledzenie naszych braków w papierkologii i mam nadzieje że pomogą wyprzedzić polskich urzędników.
Trzeba zatrudnić kolejnego urzędnika. :cry: , ale będzie już go/ją gdzie posadzić.
Na koniec roku dostajemy obiecane na marzec br. kolejne prawie 500 m2.

Autor:  lukmarq [ 12 gru 2013, o 16:46 ]
Tytuł:  Re: POPRAWIAMY AROMATY.

to wszystko czy będzie tego więcej do wyboru? Mi pierwsze aromaty do poprawy jakie się skojarzyły to sponiewierany Burley i Tobacco C

Autor:  inawera [ 12 gru 2013, o 17:52 ]
Tytuł:  Re: POPRAWIAMY AROMATY.

lukmarq napisał(a):
to wszystko czy będzie tego więcej do wyboru? Mi pierwsze aromaty do poprawy jakie się skojarzyły to sponiewierany Burley i Tobacco C



Tobacco C ??????????
Za tytoniowe weźmiemy się jak t d'm będzie bliżej Lublina.
Teraz tylko owocówki.

Autor:  pokoik [ 12 gru 2013, o 19:09 ]
Tytuł:  Re: POPRAWIAMY AROMATY.

Witam,
moje propozycje do poprawy:
GRUSZKOWY
ŚLIWKOWY
Pozdrawiam

Autor:  inawera [ 12 gru 2013, o 19:16 ]
Tytuł:  Re: POPRAWIAMY AROMATY.

pokoik napisał(a):
Witam,
moje propozycje do poprawy:
GRUSZKOWY
ŚLIWKOWY
Pozdrawiam


Proszę znaleźć te aromaty w ankiecie powyżej i je odznaczyć.
Te które będą najbardziej "pożądane" w pierwszej kolejności pójdą do poprawy.

Autor:  daro [ 14 gru 2013, o 00:11 ]
Tytuł:  Re: POPRAWIAMY AROMATY.

Nikt nie chce poprawiać aromatów czy nie zależy Wam na kolejności *BOJE SIE* :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jeśli poprawiać to na początek te najbardziej "chodliwe" a na końcu te których jeszcze nie ma :D Ankietę wypełniłem *smoke*

Autor:  Given [ 14 gru 2013, o 01:01 ]
Tytuł:  Re: POPRAWIAMY AROMATY.

Wg. mnie pierwsze do poprawki powinna isc Vanilia.. On tylko ladnie pachnie i.. tyle :/

a: tylko, że nie zaznaczyłeś :)

Autor:  Given [ 14 gru 2013, o 01:20 ]
Tytuł:  Re: POPRAWIAMY AROMATY.

Given napisał(a):
Wg. mnie pierwsze do poprawki powinna isc Vanilia.. On tylko ladnie pachnie i.. tyle :/

a: tylko, że nie zaznaczyłeś :)


Zaznaczylem czokolade, a teraz juz nie moge poprawic zeby dodac np Vanilie :(

Strona 1 z 4 Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/