FORUM INAWERA

INAWERA , E-PALENIA NOWA ERA
Teraz jest 28 mar 2024, o 15:25

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

POPRAWIAMY AROMATY STAREJ INAWERY - ANKIETA
ADWOKAT 0%  0%  [ 1 ]
ALOESOWY* 1%  1%  [ 4 ]
AMARETTO 0%  0%  [ 2 ]
ANANAS-KOKOS 0%  0%  [ 2 ]
ANANAS-POZIOMKA 1%  1%  [ 3 ]
ANYŻOWO-ZIOŁOWY* 0%  0%  [ 1 ]
APFELSTUDEL* 0%  0%  [ 1 ]
ARACHIDOWY 1%  1%  [ 3 ]
ARAKOWY 0%  0%  [ 1 ]
ARBUZ 3%  3%  [ 8 ]
ARONIA-JAGODA 1%  1%  [ 3 ]
BAKALIE W RUMIE 0%  0%  [ 1 ]
BANAN 1%  1%  [ 3 ]
BISZKOPTOWY 2%  2%  [ 6 ]
BRANDY 0%  0%  [ 2 ]
BRZOSKWINIA 2%  2%  [ 5 ]
CZARNY BEZ 0%  0%  [ 2 ]
CHLEB RAZOWY 0%  0%  [ 2 ]
CYNAMON - JABŁKO 1%  1%  [ 4 ]
CZEKOLADOWY* 1%  1%  [ 3 ]
CZEKOLADA GORZKA* 0%  0%  [ 2 ]
DAIQUIRI* 1%  1%  [ 4 ]
EGZOTYCZNY* 1%  1%  [ 3 ]
GODFATHER* 0%  0%  [ 1 ]
GRENADYNA* 1%  1%  [ 4 ]
GRUSZKA 4%  4%  [ 10 ]
GRZANE WINO 0%  0%  [ 0 ]
GUMA BALONOWA* 1%  1%  [ 4 ]
HERBATA JAŚMINOWA 1%  1%  [ 4 ]
HERBATA ZIELONA 3%  3%  [ 8 ]
JABŁKO PIECZONE* 1%  1%  [ 4 ]
ZIELONE JABŁKO 1%  1%  [ 4 ]
JABŁKO - GRUSZKA 1%  1%  [ 4 ]
JABŁKOWY 1%  1%  [ 3 ]
JEŻYNOWY 0%  0%  [ 2 ]
KAKAOWY 0%  0%  [ 1 ]
KAKTUSOWY* 1%  1%  [ 3 ]
KARMELOWY - FUDGE* 0%  0%  [ 1 ]
KAWOWY 1%  1%  [ 3 ]
KAWOWY ESPRESSO 0%  0%  [ 1 ]
KAWOWY MOCCA 0%  0%  [ 0 ]
KIWI 2%  2%  [ 6 ]
KLONOWY* 0%  0%  [ 0 ]
KOKOS 1%  1%  [ 4 ]
KORZENNY 0%  0%  [ 0 ]
KREM CZEKOLADOWY - GIANDUIA* 0%  0%  [ 1 ]
LANDRYNKOWY 0%  0%  [ 1 ]
LUKRECJA 2%  2%  [ 5 ]
MALAGA 0%  0%  [ 1 ]
MALINOWY 2%  2%  [ 6 ]
MANULA* 0%  0%  [ 0 ]
MARZANNA WONNA* 0%  0%  [ 2 ]
MELON 0%  0%  [ 2 ]
MIGDAŁ 0%  0%  [ 2 ]
MIODOWY 0%  0%  [ 2 ]
MOJITO 1%  1%  [ 3 ]
NUGAT 0%  0%  [ 2 ]
ORZECH LASKOWY 1%  1%  [ 4 ]
ORZECH WŁOSKI 2%  2%  [ 5 ]
OWOCE LASU 1%  1%  [ 3 ]
OWOC AKAI* 2%  2%  [ 6 ]
OWOC GOJI* 2%  2%  [ 5 ]
OWOC SMOCZY* 2%  2%  [ 6 ]
OWOCE LETNIE* 0%  0%  [ 2 ]
PIERNIKOWO KORZENNY 0%  0%  [ 0 ]
PIGWA 0%  0%  [ 2 ]
PINACOLADA 0%  0%  [ 2 ]
PINK PANTHER* 0%  0%  [ 2 ]
POMARAŃCZA 0%  0%  [ 1 ]
QUATRO* 0%  0%  [ 1 ]
RED POWER* 2%  2%  [ 5 ]
RUM JAMAICA 0%  0%  [ 0 ]
SEX ON THE BEACH* 1%  1%  [ 3 ]
SEZAM 1%  1%  [ 3 ]
SOUTH EXPRESS* 0%  0%  [ 0 ]
SZARLOTKA 0%  0%  [ 0 ]
ŚLIWKA 3%  3%  [ 9 ]
TIRAMISU 0%  0%  [ 1 ]
TOFFI 0%  0%  [ 0 ]
TRUFLA* 0%  0%  [ 0 ]
TRUSKAWKA 3%  3%  [ 8 ]
WANILIA 2%  2%  [ 6 ]
WATA CUKROWA 1%  1%  [ 3 ]
WHISKY 0%  0%  [ 2 ]
WINOGRONO 0%  0%  [ 1 ]
WIŚNIA 3%  3%  [ 8 ]
ŻURAWINA 0%  0%  [ 2 ]
Liczba głosów : 250
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 gru 2013, o 12:42 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 maja 2010, o 22:22
Posty: 1870
Tino d'milano, Wera Garden, Tytoniowe Inawery, Duety.
Aromaty te są o odpowiedniej koncentracji i termostabilne.
Czytając zielone forum zauważyłem że wielu waperów narzeka na aromaty z tzw. "starej Inawery".
Przyszedł czas i na nie.
Zaczynamy poprawianie.
Spróbuje jeszcze dzisiaj wklepać *bry* listę aromatów które możemy poprawić poprzez zwiększenie koncentracji i składu.
Aromaty o dosyć dziwnych (dla mnie niewiele mówiących) nazwach spróbuję opisać.
Zrobię to w formie ankiety *bry* (poproszę o emotiokonkę "nie chcem, ale muszem") . Jeżeli nie dzisiaj to konsekwentnie jutro i w niedziele.
Zaznaczajcie które aromaty w pierwszej kolejności powinniśmy przygotować do poprawy. Które nieobecne w ofercie mamy wysłać do testów.
Ufff. Czeka was i nas ciężka zima.

* Aromaty z gwiazdką znajdziecie tutaj z opisami.

Obecnie czekają już w kolejce kolejne owocowe i dwa tytoniowe.
Po tych testach zabierzemy się z te z ankiety.
Stopniowo będziemy wybierali aromaty do testów i po wysyłce do was usuwali z ankiety.

* Opisy aromatów z gwiazdką:
ALOES - soczysty aloes z nutami cytrusów
ANYŻOWO - ZIOŁOWY - mieszanina ziół z dużą domieszką anyżu i pomarańczy,
APFELSTUDEL- pieczone jabłko z korzennymi nutami i ciepłym ciastem,
CZEKOLADOWY - czekolada z silnymi nutami kakao i wyczuwalnymi nutami wanilii,
CZEKOLADA GORZKA - gorzka, wytrawna czekolada,
DAIQUIRI - rum + limonka
EGZOTYCZNY - mieszanka owoców guawy, brzoskwini, banana, kiwi,
GODFATHER - whisky + amaretto,
GRENADYNA - sok z owoców granatu, delikatnie mleczna nuta wzbogacona sokiem malinowym,
GUMA BALONOWA - guma balonowa "Donald"
JABŁKO PIECZONE - pieczone jabłko z nutami ciepłego skarmelizowanego soku,
KAKTUSOWY - opuncja - figa indyjska,
KARMELOWY - FUDGE - słodki toffi z elementami syropu klonowego,
KLONOWY - słodki, cukrowy syrop klonowy,
KREM CZEKOLADOWY - GIANDUIA - prażone orzechy laskowe z wanilią i czekoladą,
MARULA - mango z elementami banana i śmietanki,
MARZANNA WONNA - ziołowo, kremowy, kokosowy, z trawą żubrówką w tle,
OWOC AKAI - orzeźwiająca jeżyna z dojrzałą maliną i dziką jagodą,
OWOC GOJI - bogaty charakter soku z jagód goji, wyczuwalne elementy rodzynek, suszonych daktyli, moreli i żurawiny,
OWOC SMOCZY - połączenie nut kaktusa z elementami kiwi, osłodzone dojrzałą gruszką,
OWOCE LETNIE - przeważa nuta wiśni, w tle wyczuwalne owoce maliny, poziomki i truskawki,
PINK FATHER - likier Curacao, pomarańcza, truskawka,
QUATRO - whisky z amaretto, nutami wermutowymi i czarną porzeczką,
RED POWER - charakterystyczny landrynkowy w typie napojów energetycznych,
SEX ON THE BEACH - wódka, brzoskwinia, żurawina, pomarańcza, ananas,
SOUTH EKSPRESS - nuty koniakowo - wermutowe z wiśnią,
TRUFLE - nuty czekoladowe z elementami słodkiego rumu,

Na język polski tłumaczyłem sam, mogą być delikatne odchyłki od prawdy. :lol:

UWAGA! PROSZĘ PAMIĘTAĆ ŻE TEMAT TEN DOTYCZY WYŁĄCZNIE AROMATÓW NAJSTASZYCH tzw. STAREJ INAWERY.
NIE DOTYCZY TYTONIOWYCH (chwilowo) TINO D'MILANO I WERA GARDEN.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 gru 2013, o 13:47 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lis 2012, o 11:48
Posty: 909
Lokalizacja: Bydgoszcz
Bardzo dobrze. O przewadze aromatów termostabilnych nie trzeba nikogo chyba przekonywać.

Dla odróżnienia nowej w sumie linii aromatów proponowałbym nazwę Inawera TS (od termostabilne). Uniknie się w ten sposób zarzutu o zmianę właściwości powodującą pomyłki w dawkowaniu.

Powrót do "starych" aromatów ... kuszący :)

_________________
Obrazek Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 gru 2013, o 14:12 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 maja 2010, o 22:22
Posty: 1870
Uff. Niech mi teściowa nie mówi że nic nie robię tylko siedzę przy komputerze.

Po testach i przyjęciu przez was aromaty będziemy sukcesywnie wymieniać pozostawiając starą grafikę.
W opisach znajdzie się informacja o zmianie właściwości aromatów, i podane uśrednione dozowanie wg waszych opinii.
Aby uprzedzić UE wszystkie aromaty będą miały wyraźną informację "aromat spożywczy", zamiast "e-aromat"

Muszę dodać "BRAWO FRANCJA" - solidne kontrole przeprowadzane przez francuskie służby sanitarne bardzo ułatwiają nam śledzenie naszych braków w papierkologii i mam nadzieje że pomogą wyprzedzić polskich urzędników.
Trzeba zatrudnić kolejnego urzędnika. :cry: , ale będzie już go/ją gdzie posadzić.
Na koniec roku dostajemy obiecane na marzec br. kolejne prawie 500 m2.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 gru 2013, o 16:46 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 mar 2013, o 20:55
Posty: 275
Lokalizacja: Ostrołęka
to wszystko czy będzie tego więcej do wyboru? Mi pierwsze aromaty do poprawy jakie się skojarzyły to sponiewierany Burley i Tobacco C

_________________
Obrazek Obrazek
Wszystkie testy przeprowadzam na atomizerze 510LR


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 gru 2013, o 17:52 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 maja 2010, o 22:22
Posty: 1870
lukmarq napisał(a):
to wszystko czy będzie tego więcej do wyboru? Mi pierwsze aromaty do poprawy jakie się skojarzyły to sponiewierany Burley i Tobacco C



Tobacco C ??????????
Za tytoniowe weźmiemy się jak t d'm będzie bliżej Lublina.
Teraz tylko owocówki.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 gru 2013, o 19:09 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lut 2012, o 21:58
Posty: 311
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Witam,
moje propozycje do poprawy:
GRUSZKOWY
ŚLIWKOWY
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 gru 2013, o 19:16 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 maja 2010, o 22:22
Posty: 1870
pokoik napisał(a):
Witam,
moje propozycje do poprawy:
GRUSZKOWY
ŚLIWKOWY
Pozdrawiam


Proszę znaleźć te aromaty w ankiecie powyżej i je odznaczyć.
Te które będą najbardziej "pożądane" w pierwszej kolejności pójdą do poprawy.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 gru 2013, o 00:11 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 sie 2010, o 14:08
Posty: 531
Lokalizacja: Małopolska
Nikt nie chce poprawiać aromatów czy nie zależy Wam na kolejności *BOJE SIE* :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jeśli poprawiać to na początek te najbardziej "chodliwe" a na końcu te których jeszcze nie ma :D Ankietę wypełniłem *smoke*

_________________
Obrazek
Sklep VAPER-SHOP
Muzeum Elektronicznych Papierosów


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 gru 2013, o 01:01 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 kwi 2013, o 22:05
Posty: 334
Lokalizacja: Kraków
Wg. mnie pierwsze do poprawki powinna isc Vanilia.. On tylko ladnie pachnie i.. tyle :/

a: tylko, że nie zaznaczyłeś :)

_________________
Obrazek
Obrazek Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 gru 2013, o 01:20 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 kwi 2013, o 22:05
Posty: 334
Lokalizacja: Kraków
Given napisał(a):
Wg. mnie pierwsze do poprawki powinna isc Vanilia.. On tylko ladnie pachnie i.. tyle :/

a: tylko, że nie zaznaczyłeś :)


Zaznaczylem czokolade, a teraz juz nie moge poprawic zeby dodac np Vanilie :(

_________________
Obrazek
Obrazek Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL