FORUM INAWERA http://www.forum.inawera.com/ |
|
TESTY AROMATÓW JESIEŃ 2019 - RU CUSTARD ? http://www.forum.inawera.com/viewtopic.php?f=174&t=4292 |
Strona 1 z 2 |
Autor: | inawera [ 8 lis 2019, o 11:07 ] |
Tytuł: | TESTY AROMATÓW JESIEŃ 2019 - RU CUSTARD ? |
Prosimy o wypełnienie szablonu i ocenę w załączonej ankiecie. (Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: Proponowana ilość aromatu (% / gtt) na 10 ml. bazy: Ocena punktowa walorów aromatu: a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/ walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt) (0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne) Punkty: b) Intensywność aromatu (0-2pkt) (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka) Punkty: c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromatu jest...(0-3pkt) (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity) Punkty: d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt) (0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia) Punkty: |
Autor: | Pi00tr3k [ 10 lis 2019, o 00:36 ] |
Tytuł: | Re: TESTY AROMATÓW JESIEŃ 2019 - RU CUSTARD ? |
(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: RU Custard? to połączenie sosu angielskiego (czyli słodkiego sosu na bazie mleka i żółtek) oraz rabarbaru. Mało tego, nawet bardzo udane połączenie! Tytułowego "custard" (custard'a?, custard'u?")... sosu angielskiego nigdy nie miałem okazji spróbować, ale podobno przypomina budyń. I rzeczywiście, w smaku jest podobny. Chociaż jak na moje jest to bardziej ciasto rabarbarowe z budyniem. Rabarbar za to nie jest świeży czy soczysty, no ale hej, przecież jest w cieście, więc to pożądany efekt. Tak czy siak, połączenie bardzo ciekawe i smaczne, delikatne i dobrze zrównoważone. Nie powinno się szybko znudzić. Proponowana ilość aromatu (% / gtt) na 10 ml. bazy: 20 inakropli Ocena punktowa walorów aromatu: a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/ walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt) (0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne) Punkty:4 b) Intensywność aromatu (0-2pkt) (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka) Punkty:1 c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromatu jest...(0-3pkt) (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity) Punkty:3 d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt) (0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia) Punkty:3 (Brief) description of the mix/taste’s impressions: RU Custard? It’s a combination of English sauce (ie. sweet sauce on the milk and yolks basis) and rhubarb. There’s more: even a very successful combination! I’ve never had an opportunity to try „custard”…English sauce, but it’s rumoroud to remind a pudding. Well, it’s similar in the taste. Although in my view, it’s rather a rhubarb with pudding cake. Rhubarb it’s not too fresh or juicy, but anyway it’s in the cake, so it’s a desirable effect. All in all, a very interesting combination, delicate and well balanced. It shouldn’t be bothersome too fast. Best concentration: 20 inadrops Points of flavour’s quality: a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points) (0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect) Points: 4 b) Intensity of a flavour (0-2 points) (0-weak, 1-average, 2-high) Points: 1 c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points) (0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy) Points: 3 d) I add to the favourites (0-3 points) (0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape) Points: 3 Overall assessment: 11 (total points a+b+c+d) |
Autor: | Rebelka [ 15 lis 2019, o 11:58 ] |
Tytuł: | Re: TESTY AROMATÓW JESIEŃ 2019 - RU CUSTARD ? |
Flavour: RU Custard? Concentration of samples (gtt) / (ml): 5/10/15 inadrops/10 ml Base (mg): vpg pover smoke Time of steeeping: 28 days Tested on: ego one v2 / eternity (Brief) description of the mix/taste’s impressions: I was hard to find rhubarb but custard was good. i did find rhubarb just on end. Best concentration: 10 inadrops/10 ml Points’ estimation of flavour’s quality: a) Reflection of a dedicted flavour in the mix (0-4 points) (0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect) Points: 2 b) Intensity of a flavour (0-2 points) (0-weak, 1-average, 2-high) Points: 1 c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points) (0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy) Points: 1 d) I add to the favourites (0-3 points) (0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape) Points: 1 General mark: 5 (total points a+b+c+d) Baza: VPG Power Smoke Czas dojrzewania: 28 dni Testowane na: ego one v2 / eternity Krótki opis / wrażenia smakowe: Trudno mi było odnaleźć rabarbar, ale custard był dobry. Znalazłam rabarbar dopiero na sam koniec. Proponowana ilość aromatu: 10 inakropli/10 ml Ocena punktowa walorów aromatu: a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/ walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt) Punkty: 2 (0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne) b) Intensywność aromatu (0-2pkt) Punkty: 1 (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka) c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest... (0-3pkt) Punkty: 1 (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity) d) Dodaję do ulubionych/będę wapował (0-3pkt) Punkty: 1 (0-nie, 1-okazjonalnie, 2-jako stały przerywnik, 3-często/do ciągłego chmurzenia) OGÓLNA OCENA: 5 (suma punktów a+b+c+d) |
Autor: | SuwMar [ 15 lis 2019, o 18:50 ] |
Tytuł: | Re: TESTY AROMATÓW JESIEŃ 2019 - RU CUSTARD ? |
(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: Bardzo fajne połączenie custardu z rabarbarem. Smak rabarbaru, to smak takiego rabarbaru upieczonego w cieście a nie świeżo zerwanego, który ma charakterystyczny kwaskowaty, cierpki smak. Bardzo fajne połączenie. Proponowana ilość aromatu (% / gtt) na 10 ml. bazy: 3%(w wyższych stężeniach następuje wzmocnienie smaku, ale bez żadnego posmaku chemicznego) Czas leżakowania: 25 dni Ocena punktowa walorów aromatu: a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/ walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt) (0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne) Punkty:3 b) Intensywność aromatu (0-2pkt) (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka) Punkty:2 c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromatu jest...(0-3pkt) (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity) Punkty:3 d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt) (0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia) Punkty:3 Suma punktów:11 (Brief) description of the mix/taste’s impressions: Very nice combo of custard with rhubarb. Rhubarb taste, it’s a taste of a roasted rhubarb in the cake, and not freshly picked, which has gotten a typical, sour, tart tatse. Very fine combination. Best concentration: 3% (the tastes is stronger in higher concentrations, but without any chemical after tastes). Time of steeping: 25 days Points’ estimation of flavour’s quality: a) Reflection of a dedicted flavour in the mix (0-4 points) (0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect) Points: 3 b) Intensity of a flavour (0-2 points) (0-weak, 1-average, 2-high) Points: 2 c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points) (0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy) Points: 3 d) I add to the favourites (0-3 points) (0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape) Points: 3 General mark: 11 (total points a+b+c+d) |
Autor: | mariuszb70 [ 17 lis 2019, o 18:29 ] |
Tytuł: | Re: TESTY AROMATÓW JESIEŃ 2019 - RU CUSTARD ? |
Baza: VPG+ Czas dojrzewania: 26 dni Testowane na: Ammit dual v2, Blitzen. Krótki opis / wrażenia smakowe: Babka rabarbarowa dość słaba, ale nie jestem fanem custardów więc moja opinia nie jest miarodajna. Po za tym aromat dość drażniący dla gardła. Proponowana ilość aromatu: 12 inakropli/10 ml Ocena punktowa walorów aromatu: a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/ walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt) (0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne) Punkty: 1 b) Intensywność aromatu (0-2pkt) (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka) Punkty: 2 c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest... (0-3pkt) (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity) Punkty: 2 d) Dodaję do ulubionych/będę wapował (0-3pkt) (0-nie, 1-okazjonalnie, 2-jako stały przerywnik, 3-często/do ciągłego chmurzenia) Punkty: 1 OGÓLNA OCENA: 6 Wysłane z mojego Lenovo przy użyciu Tapatalka Base (mg): Vpg+ Time of steeping: 26 days Tested on: Ammit dual v2, Blitzen (Brief) description of the mix/taste’s impressions: A rhubarb cake, not so good, but I’m not custrads advocate so my opinion may be misleading. Apart from it, the flavour is scorching the throat. Best concentration: 12 drops/10 ml Points’ estimation of flavour’s quality: a) Reflection of a dedicted flavour in the mix (0-4 points) (0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect) Points: 1 b) Intensity of a flavour (0-2 points) (0-weak, 1-average, 2-high) Points: 2 c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points) (0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy) Points: 2 d) I add to the favourites (0-3 points) (0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape) Points: 1 General mark: 6 (total points a+b+c+d) |
Autor: | KevNash [ 18 lis 2019, o 19:26 ] |
Tytuł: | Re: TESTY AROMATÓW JESIEŃ 2019 - RU CUSTARD ? |
Flavour: RU CUSTARD Concentration of samples (gtt) / (ml): 15, 20, 25, 30 Base : VPG Smoke Power Time of stepping: Between 3 and 4 weeks Tested on: Istick 60W mod at 20 watts and Subtank mini RBA Kanger 0,5 ohms (Brief) description of the mix/taste’s impressions: It isn't a Custard in my opinion but a very chemical Vanilla, I am a fan of Vanilla and Custard but this one is definitely not very good Best concentration: 20 drops / 10ml Points’ estimation of flavour’s quality: a) Reflection of a flavour in the mix (0-3 points) (0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect) Points: 1 b) Intensity of a flavour (0-2 points) (0-weak, 1-average, 2-high) Points: 1 c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points) (0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy) Points: 1 d) I add to the favourites (0-3 points) (0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape) Points: 0 General mark: 3 (total points a+b+c+d) Stężenia próbek (ml): 15, 20, 25, 30 Baza (mg): VPG Power Smoke Czas dojrzewania: Pomiędzy 3 i 4 tygodniami Testowane na: Istick 60W mod na 19 watts i Subtank mini RBA Kanger 0,5 ohm (Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: Moim zdaniem to nie jest custard, ale bardzo chemiczna wanilia. Jestem fanem wanilii i custardu, ale z pewnością ten aromat nie jest dobry. Najlepsze stężenie: 20 kropli/10ml Ocena punktowa walorów aromatu: a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/ walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt) (0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne) Punkty: 1 b) Intensywność aromatu (0-2pkt) (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka) Punkty: 1 c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromatu jest...(0-3pkt) (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity) Punkty: 1 d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt) (0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia) Punkty: 0 OGÓLNA OCENA: 3 (suma punktów a+b+c+d) |
Autor: | giena77 [ 3 gru 2019, o 14:39 ] |
Tytuł: | Re: TESTY AROMATÓW JESIEŃ 2019 - RU CUSTARD ? |
(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: Chemiczny posmak wanilii psuje tę kompozycję i dominuje nad rabarbarem, który jest słabo wyczuwalny. Proponowana ilość aromatu (% / gtt) na 10 ml. bazy: 10 -15kr. Ocena punktowa walorów aromatu: a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/ walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt) (0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne) Punkty: 1 b) Intensywność aromatu (0-2pkt) (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka) Punkty: 2 c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromatu jest...(0-3pkt) (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity) Punkty: 1 d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt) (0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia) Punkty: 0 Ogólna ocena: 4 (Brief) description of the mix/taste’s impressions: Chemical vanilla after taste spoils this composition and is overpowering the rhubarb, which is hardly noticeable. Best concentration: 10-15 drops Points of flavour’s quality: a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points) (0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect) Points: 1 b) Intensity of a flavour (0-2 points) (0-weak, 1-average, 2-high) Points: 2 c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points) (0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy) Points: 1 d) I add to the favourites (0-3 points) (0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape) Points: 0 Overall assessment: 4 (total points a+b+c+d) |
Autor: | Nox [ 7 gru 2019, o 17:17 ] |
Tytuł: | Re: TESTY AROMATÓW JESIEŃ 2019 - RU CUSTARD ? |
(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: W smaku przypomina mi waniliowe babeczki. Słabo wyczuwalny rabarbar, dominuje zdecydowanie wanilia. Ciekawa propozycja dla osób lubiących deserowe aromaty. Proponowana ilość aromatu (% / gtt) na 10 ml. bazy: 16 inakropli na 10 ml Baza: VPG Power Smoke Ocena punktowa walorów aromatu: a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/ walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt) (0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne) Punkty: 2 b) Intensywność aromatu (0-2pkt) (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka) Punkty: 2 c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromatu jest...(0-3pkt) (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity) Punkty: 2 d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt) (0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia) Punkty: 1 Ocena ogólna: 7 [color=#0000FF](Brief) description of the mix/taste’s impressions: It reminds me in the taste vanilla cupcakes. Hardly recognizable rhubarb, definitely vanilla is dominating in the mix. An interesting offer for those who like dessert flavours. Best concentration: 16 inadrops/10 ml Base: VPG Power Smoke Points of flavour’s quality: a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points) (0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect) Points: 2 b) Intensity of a flavour (0-2 points) (0-weak, 1-average, 2-high) Points: 2 c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points) (0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy) Points: 2 d) I add to the favourites (0-3 points) (0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape) Points: 1 Overall assessment: 7 (total points a+b+c+d)[/color] |
Autor: | sotv [ 8 gru 2019, o 13:02 ] |
Tytuł: | Re: TESTY AROMATÓW JESIEŃ 2019 - RU CUSTARD ? |
(Short) description of the mixture / taste impression: A better attempt at custard than previous attempts, but the Vanilla still to strong overall at bigger concentrations, only vapable as a constant at 15 drops or lower for me. Rhubarb was lost at lower concentration though Proposed amount of aroma (% / gtt) per 10 ml. bases: 10 drops per 10 ml Base: VG Bio Baza Score evaluation of aroma values: a) Mapping of dedicated flavor in the mixture / taste values (in the absence of comparison) (0-4 points) (0 weak / bland / mistake, 1-sufficient , 2-good, 3-pattern, 4-ideal) Points: 2 b) Aroma intensity (0-2 points) (0-weak, 1-medium, 2-high) Points: 1 c) The composition of the aroma / general aroma is. .. (0-3 points) (0-neuter, 1-common, 2-good, 3-excellent / excellent) Points: 2 d) Add to favorites (0-3 points) (0-no, 1-as an occasional, 2-as a permanent "intermittent" 3-for continuous clouding) Points: 1 Overall rating: 6 Baza (mg): VG Biobaza (Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: Lepsze podejście do custardu niż poprzednie, ale wanilia jest zbyt mocna na większych stężeniach. Wapowalny tylko na 15 kroplach lub mniej. Jednak rabarbar pojawiał się na niższych stężeniach. Najlepsze stężenie: 10 kropel na 10 ml Ocena punktowa walorów aromatu: a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/ walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt) (0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne) Punkty: 2 b) Intensywność aromatu (0-2pkt) (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka) Punkty: 1 c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromatu jest...(0-3pkt) (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity) Punkty: 2 d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt) (0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia) Punkty: 1 OGÓLNA OCENA: 6 (suma punktów a+b+c+d) |
Autor: | wysoky [ 11 gru 2019, o 10:16 ] |
Tytuł: | Re: TESTY AROMATÓW JESIEŃ 2019 - RU CUSTARD ? |
(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: Dominuje wanilia, rabarbar mniej wyczuwalny, troche chemiczny. Niestety nie moja bajka Proponowana ilość aromatu (% / gtt) na 10 ml. bazy:20 inakrropli Ocena punktowa walorów aromatu: a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/ walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt) (0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne) Punkty:1 b) Intensywność aromatu (0-2pkt) (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka) Punkty:1 c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromatu jest...(0-3pkt) (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity) Punkty:1 d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt) (0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia) Punkty:0 (Brief) description of the mix/taste’s impressions: Vanilla is dominating, rhubarb less noticeable, a bit chemical. Unfortunately not my cup of tea. Best concentration: 20 inadrops Points of flavour’s quality: a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points) (0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect) Points: 1 b) Intensity of a flavour (0-2 points) (0-weak, 1-average, 2-high) Points: 1 c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points) (0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy) Points: 1 d) I add to the favourites (0-3 points) (0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape) Points: 0 Overall assessment: 3 (total points a+b+c+d) |
Strona 1 z 2 | Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |