FORUM INAWERA

INAWERA , E-PALENIA NOWA ERA
Teraz jest 24 kwi 2024, o 01:40

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

OPINIE O AROMACIE
1 6%  6%  [ 1 ]
2 6%  6%  [ 1 ]
3 6%  6%  [ 1 ]
4 31%  31%  [ 5 ]
5 18%  18%  [ 3 ]
6 6%  6%  [ 1 ]
7 6%  6%  [ 1 ]
8 6%  6%  [ 1 ]
9 6%  6%  [ 1 ]
10 0%  0%  [ 0 ]
11 0%  0%  [ 0 ]
12 6%  6%  [ 1 ]
Liczba głosów : 16
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 sie 2018, o 18:08 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 wrz 2015, o 13:52
Posty: 59
Aromat: PAPA CHURRO
Krótki opis: Bardzo ładny zapach , aromat płaski i mało wyczuwalny

Proponowana ilość aromatu (% / gtt) na 10 ml bazy:
12 kropli *

Ocena punktowa:
a) Odwzorowanie smaku** (0-4pkt) Punkty: 0
(0-nijakie, 1-słabe, 2-dostateczne, 3-dobre, 4-b.dobre)

b) Intensywność aromatu (0-2pkt) Punkty: 0
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)

c) Aromat jest (0-3pkt) Punkty: 2
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-b.dobry)

d) Będę wapował (0-3pkt) Punkty: 2
(0-nie, 1-rzadko, 2-czasem, 3-często)

OGÓLNA OCENA:4

Flavour: Papa churro
(Brief) description of the mix/taste’s impressions: very nice smell, flat flavour and hardly noticeable.
Best concentration: 12 drops/10ml

Points of flavour’s quality:
a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 0
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 0
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy)
Points: 2
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 2

General mark: 4
(total points a+b+c+d)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 sie 2018, o 14:40 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 cze 2010, o 17:37
Posty: 309
Lokalizacja: Miasto Książęce Płock
Ocena: 1+1+0+0 = 2 pkt.
Stężenie 6 kr/10 ml
Zły smak, mdły, za dużo wanilii, po kilku zaciągnięciach nużący i odpychający. Jeden pkt za to, że próbowałem już gorsze ;)
Nie dodaję do ulubionych, bo innych niż tytoniowych i miętowych nie używam, co siłą rzeczy niesłusznie zaniża ocenę produktu.

Assessment: 1+1+0+0 = 2 points
Concentration 6 drops/10 ml
Bad taste, bland, too much of vanilla, tiring and repulsing after a couple of puffs. One point because I’ve already tried worse flavours.
I don’t add to the favourite ones as I don’t use fruity liquids, which unfairly lowers the general mark.

_________________
Obrazek
Do testu wstępnie używam atomizerów Joye 510, 2,1 Ω, na mocy 6,0 W, baza 4 kr., drip.
Wapowanie końcowe to Taifun, 1,5 Ω, 8 W.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 sie 2018, o 18:38 
Offline

Dołączył(a): 1 sie 2012, o 20:24
Posty: 330
Lokalizacja: France
Flavour: PAPA CHURRO

Concentration of samples (gtt) / (ml): 15, 20, 25, 30
Base : VPG Smoke Power
Time of stepping: Between 3 and 4 weeks
Tested on: Istick 60W mod at 20 watts and Subtank mini RBA Kanger 0,5 ohms

(Brief) description of the mix/taste’s impressions:
No Churros taste at all in this flavour, more like a sweet cookie taste but sadly with a chemical after taste.

Best concentration: 30 drops / 10ml

Points’ estimation of flavour’s quality:

a) Reflection of a flavour in the mix (0-3 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 2
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 1
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy)
Points: 1
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 0

General mark: 4
(total points a+b+c+d)

Aromat: Papa Churro
Stężenia próbek (ml): 15, 20, 25, 30
Baza (mg): VPG
Czas dojrzewania: Pomiędzy 3 i 4 tygodniami
Testowane na: Istick 60W mod na 19 watts i Subtank mini RBA Kanger 0,5 ohm
(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: Brak smaku churro w tym aromacie. Coś raczej jak ciasteczka, ale niestety z chemicznym posmakiem.

Najlepsze stężenie: 30 kropli/10ml

Ocena punktowa walorów aromatu:

a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/ walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt)
(0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne)
Punkty: 2

b) Intensywność aromatu (0-2pkt)
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
Punkty: 1

c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromatu jest...(0-3pkt)
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity)
Punkty: 1

d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt)
(0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia)
Punkty: 0


OGÓLNA OCENA: 4
(suma punktów a+b+c+d)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 wrz 2018, o 21:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2014, o 09:39
Posty: 280
Lokalizacja: MAŁOPOLSKA
(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: aromat deserowy nużący coś jak budyń śmietankowy z owocami

Proponowana ilość aromatu (% / gtt) na 10 ml. bazy:15

Ocena punktowa walorów aromatu:
a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/ walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt)
(0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne)
Punkty:1

b) Intensywność aromatu (0-2pkt)
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
Punkty: 2

c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromatu jest...(0-3pkt)
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity)
Punkty: 1

d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt)
(0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia)
Punkty:0

OGÓLNA OCENA: 4
(suma punktów a+b+c+d)

Flavour: Papa churro
(Brief) description of the mix/taste’s impressions: A dessert flavour, something like a creamy pudding with fruits.
Best concentration: 15 drops/10ml

Points of flavour’s quality:
a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 1
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 2
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy)
Points: 1
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 0

General mark: 4
(total points a+b+c+d)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 wrz 2018, o 21:00 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 sie 2012, o 20:54
Posty: 269
Lokalizacja: Radom
Papa churro
Krótki opis mieszanki/wrażenia smakowe: deserowy z delikatnym posmakiem owocowym. Przypomina mi moje zlewki końcówek liquidów. Chemiczny
Proponowana ilość aromatu: 16 gtt na 10 ml bazy
Czas dojrzewania: ok 4 tygodni

Ocena punktowa walorów aromatu:

a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/ walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt)
(0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne)
Punkty: 1

b) Intensywność aromatu (0-2pkt)
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
Punkty: 2

c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromatu jest...(0-3pkt)
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity)
Punkty: 1

d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt)
(0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia)
Punkty: 1

SUMA: 5
Uwagi:

Flavour: Papa churro
Time of steeping: around 4 weeks
(Brief) description of the mix/taste’s impressions: dessert flavour with a delicate fruity after taste. Reminds me my liquids left overs. Chemical.
Best concentration: 16 drops/10ml

Points of flavour’s quality:
a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 1
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 2
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy)
Points: 1
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 1

General mark: 5
(total points a+b+c+d)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 wrz 2018, o 09:10 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lis 2012, o 11:48
Posty: 909
Lokalizacja: Bydgoszcz
Nie potrafię ocenić tego aromatu, w punktach za intensywność dostałby za dużo.
Jako, że nie można dać zera, daję 1.


I can’t rate this flavour, for intensity it’d have gotten too much. As I can’t give 0 I rate it with 1.

_________________
Obrazek Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 wrz 2018, o 11:10 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 sie 2013, o 08:02
Posty: 245
Poniżej przeklejam tłumaczenie recenzji Hannesa Hofera:

Aromat: Papa churro
Stężenia próbek (ml): 3% i 5% na 10 ml
Baza (mg): VPG 70/30
Czas dojrzewania: Pomiędzy 1 i 2 tygodniami
Testowane na: Alliancetech FLAVE 22 i 24 mm
(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: ten aromat był trudny dla mnie do opisu, ponieważ cynamon to coś, co staram się unikać. Ale mimo to spróbowałem…na wdechu jest bezpośrednio cynamonowa nuta, która nie jest zbyt szorstka i nawet do wapowania dla mnie. Potem pojawia się ten „wytrawno-słodki”, a nawet kremowe i „orzechowe” odczucie, które jest bardzo smaczne. Nigdy nie próbowałem oryginalego churro, więc jest trudno dla mnie porównać ten aromat. W każdym bądź razie, to coś dla miłośników cynamonu.

Najlepsze stężenie: 4%

Ocena punktowa walorów aromatu:

a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/ walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt)
(0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne)
Punkty: 2

b) Intensywność aromatu (0-2pkt)
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
Punkty: 2

c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromatu jest...(0-3pkt)
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity)
Punkty: 2,5

d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt)
(0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia)
Punkty: 1,5


OGÓLNA OCENA: 8
(suma punktów a+b+c+d)
Uwagi: jak wspomniałem powyżej, cynamon nie jest moim ulubionym aromatem, ale ten może być interesujący w mieszankach. Spróbuję go wykorzystać w wypiekach, a może się sprawdzić również w typowych kompozycjach bożo narodzeniowych i z innymi owocami. Mnie również smakowała słodkość tego aromatu! Stężenie 3% jest ok dla mnie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 wrz 2018, o 12:15 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 lip 2016, o 12:37
Posty: 70
Oceny 1+2+0+0=3
baza 2DFresh
stężenie 5 kropli / 10ml

Przy minimalnym stężeniu aromat nie psuje chemią mięty. Ale lepiej go nie dodawać.

Mark 1+2+0+0 = 3
Flavour tested on 2Dfresh base.
Concentration 5 drops/10 ml
In lower concnetration the flavour deosn’t spoil the mint by the chemical taste. But it’s better not to add it.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 paź 2018, o 19:05 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 lis 2014, o 22:33
Posty: 278
Lokalizacja: Rzeszów
Krótki opis: Smak, kojarzy mi sie z wypiekami typu chrust, maślany, ciasteczkowy. Dobry, idealnie mi pasuje do porannej kawy.

Proponowana ilość aromatu (% / gtt) na 10 ml bazy:
20 INAKROPLI

Ocena punktowa:
a) Odwzorowanie smaku** (0-4pkt) Punkty: 4
(0-nijakie, 1-słabe, 2-dostateczne, 3-dobre, 4-b.dobre)

b) Intensywność aromatu (0-2pkt) Punkty: 2
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)

c) Aromat jest (0-3pkt) Punkty: 3
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-b.dobry)

d) Będę wapowal (0-3pkt) Punkty: 3
(0-nie, 1-rzadko, 2-czasem, 3-często)

OGÓLNA OCENA: 12
(suma punktów a+b+c+d)

Flavour: Papa Churro
(Brief) description of the mix/taste’s impressions: Tastes like bakery churro, buttery, cookie like. Good, perfect for a morning coffe.
Best concentration: 20 inadrops/10 ml

Points of flavour’s quality:
a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 4
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 2
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy)
Points: 3
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 3

General mark: 12
(total points a+b+c+d)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lis 2018, o 12:02 
Offline

Dołączył(a): 26 lip 2017, o 11:43
Posty: 39
(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: Słodka i karmelowa mieszanka. Raczej nie będzie moją ulubioną, bo wolę owocówki.

Proponowana ilość aromatu (% / gtt) na 10 ml. bazy: 10 kropli/10 ml (standard)

Ocena punktowa walorów aromatu:
a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/ walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt)
(0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne)
Punkty: 2

b) Intensywność aromatu (0-2pkt)
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
Punkty: 2

c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromatu jest...(0-3pkt)
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity)
Punkty: 2

d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt)
(0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia)
Punkty: 1

Flavour: Papa churro
(Brief) description of the mix/taste’s impressions: Sweet and caramelic mix. Rather it won’t be my favourite, as I prefer fruity flavours.
Best concentration: 10 drops/10 ml

Points of flavour’s quality:
a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 2
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 2
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy)
Points: 2
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 1

General mark: 7
(total points a+b+c+d)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL