FORUM INAWERA
http://www.forum.inawera.com/

TESTY WIOSNA 2018 - ANACONDA HUG
http://www.forum.inawera.com/viewtopic.php?f=167&t=4200
Strona 1 z 2

Autor:  inawera [ 7 maja 2018, o 10:59 ]
Tytuł:  TESTY WIOSNA 2018 - ANACONDA HUG

Prosimy o wypełnienie szablonu i ocenę w załączonej ankiecie.

(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe:

Proponowana ilość aromatu (% / gtt) na 10 ml. bazy:

Ocena punktowa walorów aromatu:
a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/ walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt)
(0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne)
Punkty:

b) Intensywność aromatu (0-2pkt)
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
Punkty:

c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromatu jest...(0-3pkt)
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity)
Punkty:

d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt)
(0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia)
Punkty:

Autor:  caffe23 [ 7 maja 2018, o 15:08 ]
Tytuł:  Re: TESTY WIOSNA 2018 - ANACONDA HUG

Aromat: ANACONDA HUG

Baza: VPG Power Smoke
Czas dojrzewania: 14 dni

Krótki opis / wrażenia smakowe:
Mieszanka klarowna w kolorze bardzo jasnym, bursztynowym o zapachu cukierkowym.
Smakuje jak mleko zagęszczone, słodzone z dodatkiem owocowym. Dodatkowo daje się wyczuć, niezależnie od użytego stężenia, podczas zaciągania, niechciany posmak przypalonego mleka, sernika lub popsutego tłuszczu. Mieszanka pomimo tego smrodku ma coś w sobie co zachęca do jej wapowania.
Neutralny zapach dla otoczenia.


Proponowana ilość aromatu:
15-20 INAKROPLI * /10ml

Ocena punktowa walorów aromatu:
a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/ walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt) Punkty: 2
(0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne)

b) Intensywność aromatu (0-2pkt) Punkty: 2
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)

c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest... (0-3pkt) Punkty: 2
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity)

d) Dodaję do ulubionych/będę wapował (0-3pkt) Punkty: 1
(0-nie, 1-okazjonalnie, 2-jako stały przerwynik, 3-często/do ciągłego chmurzenia)

OGÓLNA OCENA: 7
(suma punktów a+b+c+d)

Uwagi: brak.

Flavour: Anaconda hug
Base: VPG Power Smoke
Time of steeping: 14 days
(Brief) description of the mix/taste’s impressions: Clear mix on a very brigth, amber colour, candish smell. Tastes like condensed milk, sweet with something fruity. What’s more, you can also notice – regardless the concentration – unwanted after taste of burnt milk, cheesecake or spoiled grease. The mix despite the sponk, has something vapable. Neutral smell in the room.
Best concentration: 15-20 inadrops/10 ml

Points of flavour’s quality:
a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 2
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 2
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy)
Points: 2
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 1

General mark: 7
(total points a+b+c+d)

________________________________________________________
* INAKROPLE: 56gtt/1ml

Autor:  macbulwa [ 19 maja 2018, o 20:35 ]
Tytuł:  Re: TESTY WIOSNA 2018 - ANACONDA HUG

Aromat: ANACONDA HUG
Krótki opis: Mieszanka smakowo wspaniala, ale jedynie w postaci kropli liquidu na jezyku. W wapowaniu powraca stary, slabowyrazny smak pseudo-smietankowy z dodatkiem owocow. Zdecydowanie nijakie.

Proponowana ilość aromatu (% / gtt) na 10 ml bazy:
~2% / 12 INAKROPLI *

Ocena punktowa:
a) Odwzorowanie smaku** (0-4pkt) Punkty: 2
(0-nijakie, 1-słabe, 2-dostateczne, 3-dobre, 4-b.dobre)

b) Intensywność aromatu (0-2pkt) Punkty: 2
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)

c) Aromat jest (0-3pkt) Punkty: 1
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-b.dobry)

d) Będę wapował (0-3pkt) Punkty: 0
(0-nie, 1-rzadko, 2-czasem, 3-często)

OGÓLNA OCENA: 5
(suma punktów a+b+c+d)

Uwagi: Nawet pomijajac temperature nic mi tu lodow nie podpowiada.

Flavour: Anaconda hug
(Brief) description of the mix/taste’s impressions: Great taste, but only as a drop on the tongue. Vaping reminds old, slurred, pseudo cremy taste with fruits. Definitely bland.
Best concentration: 2%/12 inadrops/10 ml

Points of flavour’s quality:
a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 2
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 2
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy)
Points: 1
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 0

General mark: 5
(total points a+b+c+d)
Remarks: Even omitting the temperature, nothing reminds here ice cream.

________________________________________________________
* INAKROPLE: 56gtt/1ml
** lub: walory smakowe (w przypadku braku porównania)

Autor:  redfun [ 20 maja 2018, o 14:39 ]
Tytuł:  Re: TESTY WIOSNA 2018 - ANACONDA HUG

Flavour: ANACONDA HUG
Concentration of samples: 1, 2, 3, 4 %
Base (mg): VPG Base
Time of steeping: 13 days
Tested on: Kayfun V5, iPower. SS316L 0,83Ohm, Japan cotton, TC 220°C
(Brief) description of the mix/taste’s impressions: Taste the cream with a little fruit. Chemical.
Best concentration: 2%

Points of flavour’s quality:
a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points:1
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 2
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy)
Points: 1
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 0

General mark: 4
(total points a+b+c+d)

Aromat: Anaconda hug
Stężenia próbek 1, 2, 3, 4%
Baza (mg): VPG
Czas dojrzewania: 14 dni
Testowane na: RDA DIY Aty, iPower. SS316L 0,9Ohm, Japan cotton, TC 220°C
(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: Smakuje jak krem z odrobiną owoców. Chemiczny.

Najlepsze stężenie: 2%

Ocena punktowa walorów aromatu:
a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance (0-4pkt)
(0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne)
Punkty: 1

b) Intensywność aromatu (0-2pkt)
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
Punkty: 2

c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest...(0-3pkt)
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity)
Punkty: 1

d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt)
(0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia)
Punkty: 0

OGÓLNA OCENA: 4
(suma punktów a+b+c+d)

Autor:  epallenie [ 24 maja 2018, o 19:19 ]
Tytuł:  Re: TESTY WIOSNA 2018 - ANACONDA HUG

(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe:

Słodki, mleczny, może lekko waniliowy aromat. Właściwie ciężko mi opisać, z czym mógłbym go porównać, chociaż wapuję na kayfunie v5, więc smak powinien być bardziej wyraźny. Może robię coś źle, albo grzałka nie ta. Smakuje trochę jak jakiś krem do ciasta. W każdym razie to jeden z moich ulubionych aromatów z tej serii testów.

Proponowana ilość aromatu (% / gtt) na 10 ml. bazy: 15 kropel/10 ml

Ocena punktowa walorów aromatu:
a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/ walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt)
(0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne)
Punkty: 3

b) Intensywność aromatu (0-2pkt)
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
Punkty: 1,5

c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromatu jest...(0-3pkt)
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity)
Punkty: 3

d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt)
(0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia)
Punkty: 3

Suma: 10,5/12

Flavour: Anaconda hug
(Brief) description of the mix/taste’s impressions: Sweet, milky, maybe sligthly vanillish flavour. In fact, it’s hard to say to which I can compare it despite the fact that I’m vaping it on kayfun v5, so the taste should be more distinct. Maybe I’m doing something wrong or the heater is bad. It tastes like a cream to a cake. Anyway, it’s one of my favourite flavour in this series of tests.
Best concentration: 15 drops/10ml

Points of flavour’s quality:
a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 3
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 1,5
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy)
Points: 3
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 3

General mark: 10,5
(total points a+b+c+d)

Autor:  daro [ 1 cze 2018, o 13:37 ]
Tytuł:  Re: TESTY WIOSNA 2018 - ANACONDA HUG

Aromat: ANACONDA HUG

(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe:
Krem śmietankowo - owocowy, sztuczny, chemiczny smak.

Proponowana ilość aromatu (% / gtt) na 10 ml. bazy:
20 gtt/10 ml

Ocena punktowa walorów aromatu:
a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/ walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt)
(0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne)
Punkty:1

b) Intensywność aromatu (0-2pkt)
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
Punkty: 2

c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromatu jest...(0-3pkt)
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity)
Punkty: 1

d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt)
(0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia)
Punkty:1

OGÓLNA OCENA: 5
(suma punktów a+b+c+d)

Uwagi:

Flavour: Anaconda hug
(Brief) description of the mix/taste’s impressions: vanilla – fruity cream, artificial, chemical taste.
Best concentration: 20 inadrops/10ml

Points of flavour’s quality:
a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 1
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 2
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy)
Points: 1
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 1

General mark: 5
(total points a+b+c+d)

Autor:  teszka [ 2 cze 2018, o 15:28 ]
Tytuł:  Re: TESTY WIOSNA 2018 - ANACONDA HUG

Aromat: ANACONDA HUG
Krótki opis: Nie wiem co autor mieszanki miał na myśli, ale każda próba smakowania płynu kończyła się ściskiem w gardle. Więc w odniesieniu do nazwy, odwzorowanie idealne. Sama nie wiem co konkretnie wyczuwam w smaku, na pewno wanilie, owoce? Jak dla mnie niewapowalne.

Proponowana ilość aromatu (% / gtt) na 10 ml bazy:
15kropli/10ml

Ocena punktowa:
a) Odwzorowanie smaku (0-4pkt) Punkty: 1
(0-nijakie, 1-słabe, 2-dostateczne, 3-dobre, 4-b.dobre)

b) Intensywność aromatu (0-2pkt) Punkty: 2
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)

c) Aromat jest (0-3pkt) Punkty: 0
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-b.dobry)

d) Będę wapował (0-3pkt) Punkty: 0
(0-nie, 1-rzadko, 2-czasem, 3-często)

OGÓLNA OCENA: 3
(suma punktów a+b+c+d)


Flavour: ANACONDA HUG
(Brief) description of the mix/taste’s impressions: I do not know what the author of the mixture meant, but every test of the liquid ended in a squeeze in the throat. So with regard to the name, the perfect imaging. I do not know what exactly I sense in taste, certainly vanilla, fruit? As for me unvapable.

Best concentration:
15 drops/10 ml

Points of flavour’s quality:
a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 1
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 2
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy)
Points: 0
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 0

General mark: 3
(total points a+b+c+d)

Autor:  Mareckimt [ 10 cze 2018, o 08:45 ]
Tytuł:  Re: TESTY WIOSNA 2018 - ANACONDA HUG

Prośba do moda o korektę: przez pomyłkę oceniłem inny aromat w tym temacie dając 9 pkt. Temu należy się tylko 3.
ardbeg: nie potrafię - raz spróbowałem i ankieta się zresetowała :)
Ocena: 1+2+0+0 = 3 pkt.
Stężenie 5 kr/10 ml
Mdły, ponury, chemiczny. Ciężki aromat duszących kwiatów. Stąd nazwa?
Nie dodaję do ulubionych, bo innych niż tytoniowych i miętowych nie używam, co siłą rzeczy niesłusznie zaniża ocenę produktu

Assessment: 1+2+0+0 = 3 points
Concentration 5 drops/10 ml
Bland, murky, chemical. heavy flavour of suffocating flowers. That’s why it’s named after?
I don’t add to the favourites ones as I don’t use others flavours than tobacco and mint, which affect the final mark.

Autor:  ewia101 [ 13 cze 2018, o 13:49 ]
Tytuł:  Re: TESTY WIOSNA 2018 - ANACONDA HUG

ANACONDA HUG

baza: VPG
czas dojrzewania: powyżej 14 dni

(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: Smak wafelków śmietankowych z jakimś trudnym do zidentyfikowania posmakiem owocowym.

Proponowana ilość aromatu (% / gtt) na 10 ml. bazy:
15-20 inakropli/10 ml

Ocena punktowa walorów aromatu:
a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/ walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt)
(0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne)
Punkty: 1

b) Intensywność aromatu (0-2pkt)
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
Punkty: 2

c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromatu jest...(0-3pkt)
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity)
Punkty: 1

d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt)
(0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia)
Punkty: 1

Ocena ogólna: 5/12

Flavour: Anaconda hug
Base: VPG
Time of steeping: above 14 days
(Brief) description of the mix/taste’s impressions: creamy waffers taste with a hard to describe, fruity after taste.
Best concentration: 15-20 inadrops/10ml

Points of flavour’s quality:
a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 1
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 2
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy)
Points: 1
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 1

General mark: 5
(total points a+b+c+d)

Autor:  arturbig [ 15 cze 2018, o 08:26 ]
Tytuł:  Re: TESTY WIOSNA 2018 - ANACONDA HUG

(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe:Krem waniliowo - owocowy chemiczny
Proponowana ilość aromatu (% / gtt) na 10 ml. bazy: 20gtt/10ml

Ocena punktowa walorów aromatu:
a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/ walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt)
(0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne)
Punkty: 0

b) Intensywność aromatu (0-2pkt)
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
Punkty: 2

c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromatu jest...(0-3pkt)
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity)
Punkty: 1

d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt)
(0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia)
Punkty: 0

OGÓLNA OCENA:3
(suma punktów a+b+c+d)

UWAGI: Brak

Flavour: Anaconda hug
(Brief) description of the mix/taste’s impressions: vanilla-fruity cream, chemical one.
Best concentration: 20 inadrops/10ml

Points of flavour’s quality:
a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 0
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 2
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy)
Points: 1
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 0

General mark: 3
(total points a+b+c+d)

Strona 1 z 2 Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/