FORUM INAWERA http://www.forum.inawera.com/ |
|
TESTY WIOSNA 2018 - BROWN SUGAR http://www.forum.inawera.com/viewtopic.php?f=167&t=4194 |
Strona 2 z 2 |
Autor: | giena77 [ 24 cze 2018, o 11:40 ] |
Tytuł: | Re: TESTY WIOSNA 2018 - BROWN SUGAR |
(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: Smak "palonego"cukru, karmelu, przy wyższych stężeniach chemiczny. Mnie średnio przekonuje ten aromat i przy dłuższym wapowaniu męczy. Proponowana ilość aromatu (% / gtt) na 10 ml. bazy: 15 kr. Ocena punktowa walorów aromatu: a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/ walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt) (0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne) Punkty: 2 b) Intensywność aromatu (0-2pkt) (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka) Punkty: 2 c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromatu jest...(0-3pkt) (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity) Punkty: 1 d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt) (0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia) Punkty: 0 Ogólna ocena: 5 Flavour: Brown sugar (Brief) description of the mix/taste’s impressions: taste of „burnt” sugar, caramel, in higher concentrations becomes chemical. For me it’s an average flavour and tiring in the long run. Best concentration: 15 drops/10ml Points of flavour’s quality: a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points) (0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect) Points: 2 b) Intensity of a flavour (0-2 points) (0-weak, 1-average, 2-high) Points: 2 c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points) (0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy) Points: 1 d) I add to the favourites (0-3 points) (0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape) Points: 0 General mark: 5 (total points a+b+c+d) |
Autor: | Baushok [ 1 lip 2018, o 14:33 ] |
Tytuł: | Re: TESTY WIOSNA 2018 - BROWN SUGAR |
(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: Cukier Trzcinowy, cos jakoby slony karmel, ale...to nie to Jako urozmaicenie, można sobie doprawiac inne cuda, w deserach. Proponowana ilość aromatu (% / gtt) na 10 ml. bazy:10 Ocena punktowa walorów aromatu: a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/ walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt) (0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne) Punkty:2 b) Intensywność aromatu (0-2pkt) (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka) Punkty: 2 c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromatu jest...(0-3pkt) (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity) Punkty: 2 d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt) (0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia) Punkty:1 Łacznie punktów : 7 Flavour: Brown sugar (Brief) description of the mix/taste’s impressions: A brown sugar, something like salty caramel, but…not quite. As a break, in the desserts, one can go rampant. Best concentration: 10 ml Points of flavour’s quality: a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points) (0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect) Points: 2 b) Intensity of a flavour (0-2 points) (0-weak, 1-average, 2-high) Points: 2 c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points) (0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy) Points: 2 d) I add to the favourites (0-3 points) (0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape) Points: 1 General mark: 7 (total points a+b+c+d) |
Autor: | Endorfina [ 3 lip 2018, o 17:31 ] |
Tytuł: | Re: TESTY WIOSNA 2018 - BROWN SUGAR |
BROWN SUGAR Baza VPG Power Smoke Czas dojrzewania: 7 dni (Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: Intensywny smak, bardzo słodki. Przypominający tak jakby prażony, słony karmel. Proponowana ilość aromatu (% / gtt) na 10 ml. bazy: 15 inakropli/10 ml Ocena punktowa walorów aromatu: a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/ walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt) (0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne) Punkty: 2 b) Intensywność aromatu (0-2pkt) (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka) Punkty: 2 c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromatu jest...(0-3pkt) (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity) Punkty: 2 d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt) (0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia) Punkty: 1 Ocena ogólna: 7/12 Flavour: Brown sugar Base: VPG Time of steeping: 7 days (Brief) description of the mix/taste’s impressions: Intensive tatse, very sweet. Reminds something like roasted, salted caramel. Best concentration: 15 inadrops/10ml Points of flavour’s quality: a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points) (0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect) Points: 2 b) Intensity of a flavour (0-2 points) (0-weak, 1-average, 2-high) Points: 2 c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points) (0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy) Points: 2 d) I add to the favourites (0-3 points) (0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape) Points: 1 General mark: 7 (total points a+b+c+d) |
Autor: | mmlaguna1 [ 12 lip 2018, o 09:40 ] |
Tytuł: | Re: TESTY WIOSNA 2018 - BROWN SUGAR |
Aromat testowany na bazie 2DFresh (miętowa). stężenie 1% ocena 3-2-2-1 suma 8 Karmelki z miętą. Połączenie zaskakujące, ale akceptowalne. Flavour tested on 2Dfresh base (mint). Concentration 1% Caramel candies with mint. A surprising combiantion, but acceptable. Mark 3-2-2-1 = 8. |
Autor: | ardbeg [ 12 lip 2018, o 12:44 ] |
Tytuł: | Re: TESTY WIOSNA 2018 - BROWN SUGAR |
Krótki opis: Karmelkowy karmel, albo palony cukier. Bardzo smaczny. Soli się nie doszukałem Proponowana ilość aromatu (% / gtt) na 10 ml bazy: 1 % Ocena punktowa: a) Odwzorowanie smaku** (0-4pkt) Punkty: 4 (0-nijakie, 1-słabe, 2-dostateczne, 3-dobre, 4-b.dobre) b) Intensywność aromatu (0-2pkt) Punkty: 2 (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka) c) Aromat jest (0-3pkt) Punkty: 3 (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-b.dobry) d) Będę wapowal (0-3pkt) Punkty: 3 (0-nie, 1-rzadko, 2-czasem, 3-często) OGÓLNA OCENA: 12 (suma punktów a+b+c+d) Flavour: Brown sugar (Brief) description of the mix/taste’s impressions: caramelized caramel or roasted sugar. Very tasty. I didn’t find salt. Best concentration: 3% Points of flavour’s quality: a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points) (0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect) Points: 4 b) Intensity of a flavour (0-2 points) (0-weak, 1-average, 2-high) Points: 2 c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points) (0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy) Points: 3 d) I add to the favourites (0-3 points) (0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape) Points: 3 General mark: 12 (total points a+b+c+d) |
Autor: | teszka [ 15 lip 2018, o 17:27 ] |
Tytuł: | Re: TESTY WIOSNA 2018 - BROWN SUGAR |
Aromat: BROWN SUGAR Krótki opis: Cukier trzcinowy, sam aromat mocno skoncentrowany, ostry. Jednak po zmieszaniu i odleżeniu całkiem przyjemny. Dla lubiących cukier trzcinowy zamiast białego idealny przerywnik. Proponowana ilość aromatu (% / gtt) na 10 ml bazy: 10-12 kropli Ocena punktowa: a) Odwzorowanie smaku** (0-4pkt) Punkty: 3 (0-nijakie, 1-słabe, 2-dostateczne, 3-dobre, 4-b.dobre) b) Intensywność aromatu (0-2pkt) Punkty: 2 (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka) c) Aromat jest (0-3pkt) Punkty: 2 (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-b.dobry) d) Będę wapował (0-3pkt) Punkty: 1 (0-nie, 1-rzadko, 2-czasem, 3-często) OGÓLNA OCENA: 8 (suma punktów a+b+c+d) Flavour: Brown sugar (Brief) Cane sugar, very concentrated aroma, spicy. However, after mixing and relieving quite pleasant. For lovers of reed sugar instead of white, the perfect cut-out. Best concentration: 10-12 drops Points of flavour’s quality: a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points) (0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect) Points: 3 b) Intensity of a flavour (0-2 points) (0-weak, 1-average, 2-high) Points: 2 c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points) (0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy) Points: 2 d) I add to the favourites (0-3 points) (0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape) Points: 1 General mark: 8 (total points a+b+c+d) |
Strona 2 z 2 | Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |