FORUM INAWERA
http://www.forum.inawera.com/

TESTY WIOSNA 2018 - BROWN SUGAR
http://www.forum.inawera.com/viewtopic.php?f=167&t=4194
Strona 2 z 2

Autor:  giena77 [ 24 cze 2018, o 11:40 ]
Tytuł:  Re: TESTY WIOSNA 2018 - BROWN SUGAR

(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: Smak "palonego"cukru, karmelu, przy wyższych stężeniach chemiczny. Mnie średnio przekonuje ten aromat i przy dłuższym wapowaniu męczy.

Proponowana ilość aromatu (% / gtt) na 10 ml. bazy: 15 kr.

Ocena punktowa walorów aromatu:
a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/ walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt)
(0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne)
Punkty: 2

b) Intensywność aromatu (0-2pkt)
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
Punkty: 2

c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromatu jest...(0-3pkt)
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity)
Punkty: 1

d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt)
(0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia)
Punkty: 0
Ogólna ocena: 5

Flavour: Brown sugar
(Brief) description of the mix/taste’s impressions: taste of „burnt” sugar, caramel, in higher concentrations becomes chemical. For me it’s an average flavour and tiring in the long run.
Best concentration: 15 drops/10ml

Points of flavour’s quality:
a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 2
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 2
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy)
Points: 1
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 0

General mark: 5
(total points a+b+c+d)

Autor:  Baushok [ 1 lip 2018, o 14:33 ]
Tytuł:  Re: TESTY WIOSNA 2018 - BROWN SUGAR

(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe:
Cukier Trzcinowy, cos jakoby slony karmel, ale...to nie to :cry: Jako urozmaicenie, można sobie doprawiac inne cuda, w deserach.
Proponowana ilość aromatu (% / gtt) na 10 ml. bazy:10

Ocena punktowa walorów aromatu:
a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/ walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt)
(0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne)
Punkty:2

b) Intensywność aromatu (0-2pkt)
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
Punkty: 2

c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromatu jest...(0-3pkt)
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity)
Punkty: 2

d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt)
(0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia)
Punkty:1

Łacznie punktów : 7

Flavour: Brown sugar
(Brief) description of the mix/taste’s impressions: A brown sugar, something like salty caramel, but…not quite. As a break, in the desserts, one can go rampant.
Best concentration: 10 ml

Points of flavour’s quality:
a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 2
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 2
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy)
Points: 2
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 1

General mark: 7
(total points a+b+c+d)

Autor:  Endorfina [ 3 lip 2018, o 17:31 ]
Tytuł:  Re: TESTY WIOSNA 2018 - BROWN SUGAR

BROWN SUGAR

Baza VPG Power Smoke
Czas dojrzewania: 7 dni

(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe:
Intensywny smak, bardzo słodki. Przypominający tak jakby prażony, słony karmel.

Proponowana ilość aromatu (% / gtt) na 10 ml. bazy:
15 inakropli/10 ml

Ocena punktowa walorów aromatu:
a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/ walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt)
(0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne)
Punkty: 2

b) Intensywność aromatu (0-2pkt)
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
Punkty: 2

c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromatu jest...(0-3pkt)
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity)
Punkty: 2

d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt)
(0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia)
Punkty: 1

Ocena ogólna: 7/12

Flavour: Brown sugar
Base: VPG
Time of steeping: 7 days
(Brief) description of the mix/taste’s impressions: Intensive tatse, very sweet. Reminds something like roasted, salted caramel.
Best concentration: 15 inadrops/10ml

Points of flavour’s quality:
a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 2
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 2
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy)
Points: 2
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 1

General mark: 7
(total points a+b+c+d)

Autor:  mmlaguna1 [ 12 lip 2018, o 09:40 ]
Tytuł:  Re: TESTY WIOSNA 2018 - BROWN SUGAR

Aromat testowany na bazie 2DFresh (miętowa).
stężenie 1%
ocena 3-2-2-1 suma 8
Karmelki z miętą. Połączenie zaskakujące, ale akceptowalne.

Flavour tested on 2Dfresh base (mint).
Concentration 1%
Caramel candies with mint. A surprising combiantion, but acceptable.
Mark 3-2-2-1 = 8.

Autor:  ardbeg [ 12 lip 2018, o 12:44 ]
Tytuł:  Re: TESTY WIOSNA 2018 - BROWN SUGAR

Krótki opis: Karmelkowy karmel, albo palony cukier. Bardzo smaczny. Soli się nie doszukałem :)

Proponowana ilość aromatu (% / gtt) na 10 ml bazy:
1 %

Ocena punktowa:
a) Odwzorowanie smaku** (0-4pkt) Punkty: 4
(0-nijakie, 1-słabe, 2-dostateczne, 3-dobre, 4-b.dobre)

b) Intensywność aromatu (0-2pkt) Punkty: 2
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)

c) Aromat jest (0-3pkt) Punkty: 3
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-b.dobry)

d) Będę wapowal (0-3pkt) Punkty: 3
(0-nie, 1-rzadko, 2-czasem, 3-często)

OGÓLNA OCENA: 12
(suma punktów a+b+c+d)

Flavour: Brown sugar
(Brief) description of the mix/taste’s impressions: caramelized caramel or roasted sugar. Very tasty. I didn’t find salt.
Best concentration: 3%

Points of flavour’s quality:
a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 4
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 2
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy)
Points: 3
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 3

General mark: 12
(total points a+b+c+d)

Autor:  teszka [ 15 lip 2018, o 17:27 ]
Tytuł:  Re: TESTY WIOSNA 2018 - BROWN SUGAR

Aromat: BROWN SUGAR
Krótki opis: Cukier trzcinowy, sam aromat mocno skoncentrowany, ostry. Jednak po zmieszaniu i odleżeniu całkiem przyjemny. Dla lubiących cukier trzcinowy zamiast białego idealny przerywnik.

Proponowana ilość aromatu (% / gtt) na 10 ml bazy:
10-12 kropli

Ocena punktowa:
a) Odwzorowanie smaku** (0-4pkt) Punkty: 3
(0-nijakie, 1-słabe, 2-dostateczne, 3-dobre, 4-b.dobre)

b) Intensywność aromatu (0-2pkt) Punkty: 2
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)

c) Aromat jest (0-3pkt) Punkty: 2
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-b.dobry)

d) Będę wapował (0-3pkt) Punkty: 1
(0-nie, 1-rzadko, 2-czasem, 3-często)

OGÓLNA OCENA: 8
(suma punktów a+b+c+d)

Flavour: Brown sugar
(Brief) Cane sugar, very concentrated aroma, spicy. However, after mixing and relieving quite pleasant. For lovers of reed sugar instead of white, the perfect cut-out.
Best concentration: 10-12 drops

Points of flavour’s quality:
a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 3
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 2
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy)
Points: 2
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 1

General mark: 8
(total points a+b+c+d)

Strona 2 z 2 Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/