FORUM INAWERA http://www.forum.inawera.com/ |
|
TESTY LATO 2017 - YES, WE CHEESECAKE http://www.forum.inawera.com/viewtopic.php?f=165&t=4144 |
Strona 3 z 3 |
Autor: | KevNash [ 27 wrz 2017, o 19:50 ] |
Tytuł: | Re: TESTY LATO 2017 - YES, WE CHEESECAKE |
Flavour: YES, WE CHEESECAKE Concentration of samples (gtt) / (ml): 15, 20, 25, 30 Base : VPG 70/30 Time of stepping: Between 3 and 4 weeks Tested on: Istick 60W mod at 20 watts and Subtank mini RBA Kanger 0,5 ohms (Brief) description of the mix/taste’s impressions: I felt only an old cream taste with a smell of real cheese wheb exhaling the vapor, that wasn't pleasant to me Best concentration: 25 drops / 10ml Points’ estimation of flavour’s quality: a) Reflection of a flavour in the mix (0-3 points) (0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect) Points: 1 b) Intensity of a flavour (0-2 points) (0-weak, 1-average, 2-high) Points: 2 c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points) (0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy) Points: 0 d) I add to the favourites (0-3 points) (0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape) Points: 0 General mark: 3 (total points a+b+c+d) Aromat: Yes, we cheesecake Stężenia próbek (ml): 15, 20, 25, 30 Baza (mg): VPG 70/30 Czas dojrzewania: Pomiędzy 3 i 4 tygodniami Testowane na: Istick 60W mod na 19 watts i Subtank mini RBA Kanger 0,5 ohm (Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: Wyczuwam tylko kremowy smak z zapachem sera, gdy wydycham parę, ale to nie było dla mnie przyjemne. Najlepsze stężenie: 25 kropli/10ml Ocena punktowa walorów aromatu: a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/ walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt) (0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne) Punkty: 1 b) Intensywność aromatu (0-2pkt) (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka) Punkty: 2 c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromatu jest...(0-3pkt) (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity) Punkty: 0 d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt) (0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia) Punkty: 0 OGÓLNA OCENA: 3 (suma punktów a+b+c+d) |
Autor: | dzizas [ 5 paź 2017, o 21:50 ] |
Tytuł: | Re: TESTY LATO 2017 - YES, WE CHEESECAKE |
Aromat: YES, WE CHEESECAKE Stężenia próbek: [% (~kropli/10ml)]: [/b] 1,5%(~9); 3%(~18); 6%(~36); 8%(~48); 10%(~60). Baza: vpg 70/30 Czas dojrzewania: Ponad 2 tygodnie Testowane na: 1.Hussar, dual, Clapton - SS 0,32mm + A1 0,1mm, oporność 0,45om oraz 2.Aga-T2 (A1\szmatka) 1,3om Krótki opis: Coś w stylu sernika waniliowego. Najlepsze stężenie: 3%(~18kr na 10ml) Ocena punktowa: a) Odwzorowanie smaku (0-4pkt) (0-nijakie, 1-słabe, 2-dostateczne, 3-dobre, 4-b.dobre) Punkty: 2 b) Intensywność aromatu (0-2pkt) (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka) Punkty: 2 c) Aromat jest (0-3pkt) (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-b.dobry) Punkty: 1 d) Będę wapowal (0-3pkt) (0-nie, 1-rzadko, 2-czasem, 3-często) Punkty: 0 OGÓLNA OCENA: 5 (suma punktów a+b+c+d) Uwagi: Moja ocena jest bardzo stronnicza, ponieważ nie lubię tego typu aromatów. Wapowanie coś o posmaku mleka, to dla mnie to zawsze nieprzyjemne doznania. Plus tego aromatu dla mnie jest taki, że nie odrzucał mnie całkowicie, jak przy innych tego typu aromatach, ale i tak nie zamierzam do niego wracać.(Klasyczna ocena subiektywna 1 na 10). Flavour: Yes, we cheesecake Concentration of samples (gtt) / (ml): (%/10ml (~drops/10ml)): [/b] 1,5%(~9); 3%(~18); 6%(~36); 8%(~48); 10%(~60). Base (mg): VPG 70/30 Time of steeping: above 2 weeks Tested on: 1.Hussar, dual, Clapton - SS 0,32mm + A1 0,1mm, resistance 0,45ohm and2.Aga-T2 (A1\rug) 1,3om (Brief) description of the mix/taste’s impressions: Something like vanilla cheesecake. Best concentration: 3%(~18drops on 10ml) Points of flavour’s quality: a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points) (0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect) Points: 2 b) Intensity of a flavour (0-2 points) (0-weak, 1-average, 2-high) Points: 2 c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points) (0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy) Points: 1 d) I add to the favourites (0-3 points) (0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape) Points: 0 General mark: 5 (total points a+b+c+d) Remarks: My assessement is very biased as I don;t like such flavours. Vaping something like milki s not a pleasure for me. The advantage of this flavour is that it doesn’t repulse me like others such flavours do. However, I don’t thik I’d come back to it. (Classical, subjective mark 1 on 10). |
Autor: | sidu95 [ 8 gru 2017, o 14:44 ] |
Tytuł: | Re: TESTY LATO 2017 - YES, WE CHEESECAKE |
(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: Genialny smak sernika, mieszanka klarowna i intensywna w smaku Proponowana ilość aromatu (% / gtt) na 10 ml. bazy: 5% Ocena punktowa walorów aromatu: a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/ walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt) (0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne) Punkty: 4 b) Intensywność aromatu (0-2pkt) (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka) Punkty: 2 c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromatu jest...(0-3pkt) (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity) Punkty: 3 d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt) (0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia) Punkty:3 Punkty 12/12 Flavour: Yes, we cheesecake (Brief) description of the mix/taste’s impressions: An oustanding cheesecake taste, clear mix and intensive. Best concentration: 5% Points of flavour’s quality: a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points) (0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect) Points: 4 b) Intensity of a flavour (0-2 points) (0-weak, 1-average, 2-high) Points: 2 c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points) (0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy) Points: 3 d) I add to the favourites (0-3 points) (0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape) Points: 3 General mark: 12 (total points a+b+c+d) |
Strona 3 z 3 | Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |