FORUM INAWERA
http://www.forum.inawera.com/

TESTY LATO 2017 - KOOLADA
http://www.forum.inawera.com/viewtopic.php?f=165&t=4149
Strona 3 z 3

Autor:  KevNash [ 27 wrz 2017, o 19:40 ]
Tytuł:  Re: TESTY LATO 2017 - KOOLADA

Flavour: KOOLADA

Concentration of samples (gtt) / (ml): 15, 20, 25, 30
Base : VPG 70/30
Time of stepping: Between 3 and 4 weeks
Tested on: Istick 60W mod at 20 watts and Subtank mini RBA Kanger 0,5 ohms

(Brief) description of the mix/taste’s impressions:
Mint flavour but I doesn't feel the cooling effect Koolada should have.

Best concentration: 25 drops / 10ml

Points’ estimation of flavour’s quality:

a) Reflection of a flavour in the mix (0-3 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 2
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 1
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy)
Points: 1
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 0

General mark: 4
(total points a+b+c+d)

Aromat: Koolada
Stężenia próbek (ml): 15, 20, 25, 30
Baza (mg): VPG 70/30
Czas dojrzewania: Pomiędzy 3 i 4 tygodniami
Testowane na: Istick 60W mod na 19 watts i Subtank mini RBA Kanger 0,5 ohm
(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: Miętowy aromat, ale bez efektu chłodzenia jaki w kooladzie powinien być.
Najlepsze stężenie: 25 kropli/10ml

Ocena punktowa walorów aromatu:

a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/ walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt)
(0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne)
Punkty: 2

b) Intensywność aromatu (0-2pkt)
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
Punkty: 1

c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromatu jest...(0-3pkt)
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity)
Punkty: 1

d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt)
(0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia)
Punkty: 0


OGÓLNA OCENA: 4
(suma punktów a+b+c+d)

Autor:  dzizas [ 5 paź 2017, o 21:48 ]
Tytuł:  Re: TESTY LATO 2017 - KOOLADA

Aromat: KOOLADA
Stężenia próbek: [% (~kropli/10ml)]: [/b] 1,5%(~9); 3%(~18); 6%(~36); 8%(~48); 10%(~60).
Baza: vpg 70/30
Czas dojrzewania: Ponad 2 tygodnie
Testowane na: 1.Hussar, dual, Clapton - SS 0,32mm + A1 0,1mm, oporność 0,45om oraz 2.Aga-T2 (A1\szmatka) 1,3om

Krótki opis: Lekkie chłodzenie, sporo mięty.

Najlepsze stężenie: 6%(~ 36kr na 10ml)

Ocena punktowa:
a) Odwzorowanie smaku (0-4pkt) (0-nijakie, 1-słabe, 2-dostateczne, 3-dobre, 4-b.dobre)
Punkty: 3
b) Intensywność aromatu (0-2pkt) (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
Punkty: 1
c) Aromat jest (0-3pkt) (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-b.dobry)
Punkty: 1
d) Będę wapowal (0-3pkt) (0-nie, 1-rzadko, 2-czasem, 3-często)
Punkty: 1

OGÓLNA OCENA: 6
(suma punktów a+b+c+d)

Uwagi: Teoretycznie mieszanka powinna być bezsmakowa z efektem chłodzącym, ale jak to zwykle bywa w tych dodatkach wyczuwalny jest dodatkowy smak mięty. Jako samodzielny aromat wymaga stężenia 6%. Jako dodatek do liquidu, wystarczy 3%. (Klasyczna ocena subiektywna 6 na 10).

Flavour: Koolada
Concentration of samples (gtt) / (ml): (%/10ml (~drops/10ml)): [/b] 1,5%(~9); 3%(~18); 6%(~36); 8%(~48); 10%(~60).
Base (mg): VPG 70/30
Time of steeping: above 2 weeks
Tested on: 1.Hussar, dual, Clapton - SS 0,32mm + A1 0,1mm, resistance 0,45ohm and2.Aga-T2 (A1\rug) 1,3om
(Brief) description of the mix/taste’s impressions: Sligth chilling, a lot of mint.
Best concentration: 6%(~36drops on 10ml)

Points of flavour’s quality:
a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 3
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 1
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy)
Points: 1
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 1

General mark: 6
(total points a+b+c+d)
Remarks: Basically the mix should be tasteless with chilling effect, but as usual mint taste is recognizable. As a standalone flavour needs 6%. As a mixer 3% is enough. (Classical, subjective mark 6 on 10).

Strona 3 z 3 Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/