FORUM INAWERA http://www.forum.inawera.com/ |
|
TESTY WIOSNA 2016 - CHESCAKE http://www.forum.inawera.com/viewtopic.php?f=152&t=3936 |
Strona 3 z 3 |
Autor: | mariuszb70 [ 5 cze 2016, o 15:04 ] |
Tytuł: | Re: TESTY WIOSNA 2016 - CHESCAKE |
Aromat: CHESECAKE Stężenia próbek 17,19,21,23,25 kr/10 ml Baza (mg): VPG + Czas dojrzewania: >21 dni Testowane na: Cuboid + Griffin alien dual coil 0,25 , Istick pico + Crius v3 clapton dual coil 0,3 fiber freaks Krótki opis mieszanki/wrażenia smakowe: Sernik ale zalany tłuszczem.Nawet dobrze wyważona cytryna , nie jest w stanie zabić wszechobecnego dziwno maślanego posmaku . Najlepsze stężenie: 19 kr/10 ml Ocena punktowa walorów aromatu: a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance (0-4pkt) (0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne) Punkty:2 b) Intensywność aromatu (0-2pkt) (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka) Punkty:1 c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest...(0-3pkt) (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity) Punkty:0 d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt) (0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia) Punkty:0 OGÓLNA OCENA:3 (suma punktów a+b+c+d) UWAGI : PREFEROWANE SMAKI: owocowe , deserowe Flavour: Cheesecake Concentration of samples (gtt) / (ml): 17,19,21,23,25 drops/10ml Base (mg): VPG Plus Time of steeping: > 21 days Tested on: Cuboid + Griffin alien dual coil 0,25 , Istick pico + Crius v3 clapton dual coil 0,3 fiber freaks (Brief) description of the mix/taste’s impressions: A cheesecake, but with grease. Even well balanced lemon it’s not able to kill the overpowering, strangely buttery after taste. Best concentration: 19 drops/10 ml Points of flavour’s quality: a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points) (0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect) Points: 2 b) Intensity of a flavour (0-2 points) (0-weak, 1-average, 2-high) Points: 1 c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points) (0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy) Points: 0 d) I add to the favourites (0-3 points) (0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape) Points: 0 General mark: 3 (total points a+b+c+d) Prferred tastes: fruity, dessert |
Autor: | szejkk [ 7 cze 2016, o 16:21 ] |
Tytuł: | Re: TESTY WIOSNA 2016 - CHESCAKE |
Aromat: Chessecake/Sernik Stężenia próbek: 10, 15, 20, 25 (INAKROPLI *) /10 (ml) Baza: VPG Plus Czas dojrzewania: od 22.04.2016. Testowane na: Zestaw iJust2. Krótki opis: Ten aromat podpadł mi bardzo dobrze do gustu. Poprostu pyszny delikatnie cytrynowy sernik. Najlepsze stężenie: 20 INAKROPLI * /10ml Ocena punktowa: a) Odwzorowanie smaku** (0-4pkt) Punkty: 4 (0-nijakie, 1-słabe, 2-dostateczne, 3-dobre, 4-b.dobre) b) Intensywność aromatu (0-2pkt) Punkty: 2 (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka) c) Aromat jest (0-3pkt) Punkty: 3 (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-b.dobry) d) Będę wapowal (0-3pkt) Punkty: 2 (0-nie, 1-rzadko, 2-czasem, 3-często) OGÓLNA OCENA: 11 (suma punktów a+b+c+d) Uwagi:Nie wiem kto tworzył ten temat ale jest mały błąd w nazwie tematu "Chescake" powinnobyć "Cheesecake" Flavour: Cheesecake Concentration of samples (gtt) / (ml): 10, 15, 20, 25 inadrops/10ml Base (mg): VPG Plus Time of steeping: since 22.04.2016 Tested on: iJust2 set (Brief) description of the mix/taste’s impressions: I liked this flavour very much. In a nutshell: a delicious, slightly lemon cheesecake. Best concentration: 20 inadrops/10 ml Points of flavour’s quality: a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points) (0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect) Points: 4 b) Intensity of a flavour (0-2 points) (0-weak, 1-average, 2-high) Points: 2 c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points) (0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy) Points: 3 d) I add to the favourites (0-3 points) (0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape) Points: 2 General mark: 11 (total points a+b+c+d) |
Autor: | garet2142 [ 12 cze 2016, o 17:25 ] |
Tytuł: | Re: TESTY WIOSNA 2016 - CHESCAKE |
AROMAT: "CHESCAKE" Stężenia próbek:15, 20, 25 kr / 10ml bazy Baza: VPG Power Smoke Czas dojrzewania: 50 dni Test próbek na: Parownik: Dripper Ehpro,Stingray x Wrażenia smakowe:Sernik ledwie wyczuwalny z nutą cytrynki.Moim zdaniem wcześniejszy był ciut lepszy. Najlepsze stężenie: 20 kr/10ml OCENA PUNKTOWA WALORÓW AROMATU: a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance (0-4pkt) (0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne) Punkty: 3 b) Intensywność aromatu (0-2pkt) (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka) Punkty: 1 c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest...(0-3pkt) (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity) Punkty: 1 d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt) (0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia) Punkty: 2 OGÓLNA OCENA: 7 (suma punktów a+b+c+d) Flavour: Cheesecake Concentration of samples (gtt) / (ml): 15, 20, 25 inadrops/10ml Base (mg): VPG Power Smoke Time of steeping: 50 days Tested on: Evapourer: Dripper Ehpro,Stingray x (Brief) description of the mix/taste’s impressions: Cheesecake hardly recognizable with a hint of lemon. In my opinion the previous one was tad better. Best concentration: 20 inadrops/10 ml Points of flavour’s quality: a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points) (0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect) Points: 3 b) Intensity of a flavour (0-2 points) (0-weak, 1-average, 2-high) Points: 1 c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points) (0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy) Points: 1 d) I add to the favourites (0-3 points) (0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape) Points: 2 General mark: 7 (total points a+b+c+d) |
Autor: | daro [ 17 cze 2016, o 11:19 ] |
Tytuł: | Re: TESTY WIOSNA 2016 - CHESCAKE |
Aromat: Chescake Stężenia próbek 12 kr/10 ml, 16 kr/10 ml, 20 kr/10 ml, 24 kr/10 ml, 30 kr/10 ml Baza VPG Power Smoke Czas dojrzewania: < 10 dni Testowane na: Mutation v3, w wersji długodystansowej Smok TFV4 Opis mieszanki/wrażenia smakowe: Słaby posmak średniej jakości sernika z delikatnym powiewem skórki cytrynowej. Najlepsze stężenie: 24 kr/10 ml Ocena punktowa walorów aromatu: a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance (0-4pkt) (0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne) Punkty: 2 b) Intensywność aromatu (0-2pkt) (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka) Punkty: 1 c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest...(0-3pkt) (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity) Punkty: 2 d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt) (0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia) Punkty: 2 OGÓLNA OCENA: 7 (suma punktów a+b+c+d) Uwagi: W wyższych stężeniach trochę chemiczny. Flavour: Cheesecake Concentration of samples (gtt) / (ml): 12, 16, 20, 24, 30 drops/10ml Base (mg): VPG Power Smoke Time of steeping: <10 days Tested on: Mutation v3, in a long distance version Smok TFV4 (Brief) description of the mix/taste’s impressions: Weak after taste of an averave cheesecake with a delicate lemon zest puff. Best concentration: 24 drops/10 ml Points of flavour’s quality: a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points) (0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect) Points: 2 b) Intensity of a flavour (0-2 points) (0-weak, 1-average, 2-high) Points: 1 c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points) (0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy) Points: 2 d) I add to the favourites (0-3 points) (0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape) Points: 2 General mark: 7 (total points a+b+c+d) Remarks: In higher concentrations becomes a bit chemical. |
Autor: | marki51 [ 17 cze 2016, o 17:00 ] |
Tytuł: | Re: TESTY WIOSNA 2016 - CHESCAKE |
(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe:Sernik - ale w smaku jakoś mało sernikowy, za to bardzo ładnie pachnie. Ocena punktowa walorów aromatu: a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/ walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt) (0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne) Punkty:1 b) Intensywność aromatu (0-2pkt) (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka) Punkty:1 c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromatu jest...(0-3pkt) (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity) Punkty:1 d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt) (0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia) Punkty:0 OGÓLNA OCENA:3 (suma punktów a+b+c+d) UWAGI: Najlepsze stężenie 4% Testowane na subtanku i lemo2 Flavour: Cheesecake Concentration of samples (gtt) / (ml): drops/10ml Base (mg): Time of steeping: Tested on: Subtank and lemo2 (Brief) description of the mix/taste’s impressions: Cheesecake, but not in the taste, very well smells though. Best concentration: 4% Points of flavour’s quality: a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points) (0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect) Points: 1 b) Intensity of a flavour (0-2 points) (0-weak, 1-average, 2-high) Points: 1 c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points) (0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy) Points: 1 d) I add to the favourites (0-3 points) (0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape) Points: 0 General mark: 3 (total points a+b+c+d) |
Autor: | Baushok [ 19 cze 2016, o 16:15 ] |
Tytuł: | Re: TESTY WIOSNA 2016 - CHESCAKE |
Aromat:Chescake Stezenia próbek: 10,15, 20, 25 gtt 10 ml Baza 50/50 VPG Czas dojrzewania:18 Testowane na: subtank mini rba 0.8 ohm najlepsze steżenie: 15kr/10ml (Krótki)opis mieszanki/wrazenia smakowe:Serowiec, me ulubione ciasto...niestety tutaj jest dość dziwnie, mocno duszący smak cytrynowego olejku do ciasta. Ocena punktowa walorów aromatu: a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance/ walory smakowe (w przypadku braku porównania) (0-4pkt) (0-slabe/nijakie/pomylka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne) Punkty:0 b) Intensywnosc aromatu (0-2pkt) (0-slaba, 1-srednia, 2-wysoka) Punkty: 1 c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromatu jest...(0-3pkt) (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wysmienity) Punkty: 1 d) Dodaje do ulubionych (0-3pkt) (0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako staly "przerywnik'" 3-do ciaglego chmurzenia) Punkty: 0 OGÓLNA OCENA: 2 (suma punktów a+b+c+d) Flavour: Cheesecake Concentration of samples (gtt) / (ml): 10, 15, 20, 25 drops/10ml Base (mg): VPG 50/50 Time of steeping: 18 Tested on: billow v2 0.15 dualcoil (Brief) description of the mix/taste’s impressions: Cheesecake, my favourite cake…unfortunately here it’s odd enough, very suffocating taste of cakes’ oil. Best concentration: 15 drops/10 ml Points of flavour’s quality: a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points) (0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect) Points: 0 b) Intensity of a flavour (0-2 points) (0-weak, 1-average, 2-high) Points: 1 c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points) (0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy) Points: 1 d) I add to the favourites (0-3 points) (0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape) Points: 0 General mark: 2 (total points a+b+c+d) |
Autor: | witgit [ 19 cze 2016, o 21:07 ] |
Tytuł: | Re: TESTY WIOSNA 2016 - CHESCAKE |
Aromat:CHESCAKE Stężenia próbek (10,12,14,16gtt) /(10ml) Baza (mg):VPG Czas dojrzewania:ponad 20dni Testowane na:Tobh Atty (Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: Ciasto z cytrynowym posmakiem. Bez rewelacji. Najlepsze stężenie:12 Ocena punktowa walorów aromatu: a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance (0-4pkt) (0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne) Punkty:1 b) Intensywność aromatu (0-2pkt) (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka) Punkty:1 c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest...(0-3pkt) (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity) Punkty:1 d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt) (0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia) Punkty:1 OGÓLNA OCENA:4 (suma punktów a+b+c+d) Flavour: Cheesecake Concentration of samples (gtt) / (ml): 10, 12, 14, 16 drops/10ml Base (mg): VPG Time of steeping: above 20 days Tested on: Tobh Atty (Brief) description of the mix/taste’s impressions: Cake with a lemon after taste. Without bells and whistles. Best concentration: 12 drops/10 ml Points of flavour’s quality: a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points) (0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect) Points: 1 b) Intensity of a flavour (0-2 points) (0-weak, 1-average, 2-high) Points: 1 c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points) (0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy) Points: 1 d) I add to the favourites (0-3 points) (0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape) Points: 1 General mark: 4 (total points a+b+c+d) |
Autor: | marcin [ 23 cze 2016, o 09:07 ] |
Tytuł: | Re: TESTY WIOSNA 2016 - CHESCAKE |
Poniżej przeklejam tłumaczenie recenzji Hannesa Hofera: Flavor: CHEESECAKE (Sernik) Concentration of samples (gtt) / (ml): 2% and 4% concentration on 10ml finished juice Base (mg): VPG PowerSmoke Time of steeping: 1 & 2 weeks Tested on: SvoeMesto Kayfun Lite plus on Copper NEMESIS [V2A microcoil – 3mm drillbit/8turns - with Mujicotton – 0,55ohms] (Brief) description of the mix/taste’s impressions: Gee … guys @ Inawera – again you impressed me with something I didn’t expect – actually I was pretty sceptic about this flavor since I am usually more into the fruity mint & menthol area anyway – outstanding and authentic cheesecake flavor – NO peaks – nothing disturbing – just a pleasant vape! Point period – go try for yourself – give this one a shot – it might pleasantly surprise you too Best concentration: 2% Points of flavor’s quality: a) Reflection of a flavor in the mix (0-4 points) (0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect) Points: 3,5 b) Intensity of a flavor (0-2 points) (0-weak, 1-average, 2-high) Points: 2 c) Flavor’s composition/basically the flavor is...(0-3 points) (0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy) Points: 3 d) I add to the favorites (0-3 points) (0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape) Points: 2,5 General mark: 11 (total points a+b+c+d) Remarks: Quite impressive how authentic this flavor delivers the cheesecake taste! When I first smelled the aroma – this was quite intense, but after 2 weeks of steeping it mellowed out a little and is just …YUMMY … just like you would expect it … a really tasty cake accompanied by these lovely cheesy notes … mmmmmmmmmhhhhhhh!!! Aromat: Cheesecake Stężenia próbek (gtt) /(ml) 2% i 4%/10ml Baza (mg): VPG Power Smoke Czas dojrzewania: 1 i 2 tygodnie Testowane na: SvoeMesto Kayfun Lite plus on Copper NEMESIS (Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: Widzicie chłopaki z Inawery – ponownie jestem pod wrażeniem, czegoś czego nie spodziewałem się - w rzeczy samej byłem sceptyczny co do tego aromatu ponieważ jestem bardziej zwolennikiem owocowych i miętowych oraz mentolowych aromatów. Niemniej jest to doskonały i autentyczny aromat sernikowy – bez wzlotów – nic nie przeszkadza – tylko przyjemne wapowanie! Punkt – wypróbujcie go samemu – dajcie mu szansę – a może was również przyjemnie zaskoczyć. Najlepsze stężenie: 2% Ocena punktowa walorów aromatu: a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance (0-4pkt) (0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne) Punkty: 3,5 b) Intensywność aromatu (0-2pkt) (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka) Punkty: 2 c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest...(0-3pkt) (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity) Punkty: 3 d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt) (0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia) Punkty: 2,5 OGÓLNA OCENA: 11 (suma punktów a+b+c+d) Uwagi: Całkiem imponujące jak ten aromat oddaje smak sernika! Kiedy pierwszy raz powąchałem aromat – był on całkiem intensywny, ale po 2 tygodniach dojrzewania rozpłynął się troszkę i jest …przepyszny…tak jak byście sobie tego życzyli. Naprawdę smaczne ciasto w towarzystwie uroczych nut sernikowych…mmmmmmmmmmhhhhh!!! |
Autor: | koninka [ 5 lip 2016, o 22:30 ] |
Tytuł: | Re: TESTY WIOSNA 2016 - CHESCAKE |
Aromat: CHEESCAKE Stężenia próbek (gtt) /(ml): 10,15,20,25,30 kr/10ml Baza (mg): VPG Czas dojrzewania: powyżej 30 dni Testowane na: WISMEC Presa TC75W, EHPRO Morph Tank TA1 TC,Ubertoot UTA2 SS316 (Krótki) opis mieszanki/wrażenia smakowe: Cały dzień się się nim zachwycałem, super smak sernika, na drugi dzień już trochę mniej a na trzeci odstawiłem, po kilku dniach wróciłem i to samo pierwszy dzień super drugi i trzeci już mniej, chyba przedawkowanie sernikowe , ogólnie dla mnie aromat bardzo udany mniej cytryny niż w poprzednich testach jest tutaj na plus. Najlepsze stężenie 15-25gtt/10 ml Ocena punktowa walorów aromatu: a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance (0-4pkt) (0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne) Punkty: 3 b) Intensywność aromatu (0-2pkt) (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka) Punkty: 2 c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest...(0-3pkt) (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity) Punkty: 2 d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt) (0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia) Punkty: 3 OGÓLNA OCENA: 10 (suma punktów a+b+c+d) Flavour: Cheesecake Concentration of samples (gtt) / (ml): 10, 15, 20, 25, 30 drops/10ml Base (mg): VPG Time of steeping: above 30 days Tested on: WISMEC Presa TC75W, EHPRO Morph Tank TA1 TC,Ubertoot UTA2 SS316 (Brief) description of the mix/taste’s impressions: I enjoyed it all day, great taste of a cheesecake. The next day was a bit worse and on the third day I ceased to vape it. However, I came back to it after a couple of days and the same: the first day great, the next ones much worse, I guess I overdosed the cheesecake. In general it’s a very successful flavour, less lemon than in the previous tests, here it’s an advantage. Best concentration: 15-25 drops/10 ml Points of flavour’s quality: a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points) (0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect) Points: 3 b) Intensity of a flavour (0-2 points) (0-weak, 1-average, 2-high) Points: 2 c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points) (0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy) Points: 2 d) I add to the favourites (0-3 points) (0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape) Points: 3 General mark: 10 (total points a+b+c+d) |
Autor: | redfun [ 20 sie 2016, o 13:29 ] |
Tytuł: | Re: TESTY WIOSNA 2016 - CHESCAKE |
Hello, please someone left aroma CHEESECAKE Sernik. TESTS WIOSNA 2016. Postage pay. Please PM. thanks |
Strona 3 z 3 | Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |