AROMAT: "CARROT CAKE" Stężenia próbek: 8, 12, 16, 20 kr / 10ml bazy Baza: VPG Czas dojrzewania: >14dni Test próbek na: Parownik: RDA SMOK1,7Ώ /11,3W, Single Coil, drut Kanthal D φ = 0,25mm, microcoil, φ = 1,9mm. Zasilanie: INNOKIN ITASTE SVD 2.0. Nośnik: bawełna MUJI Pierwsze wrażenie - jednym zdaniem: Ciasto biszkoptowe, z maślanym akcentem. Najlepsze stężenie: 20kr/10ml
OCENA PUNKTOWA WALORÓW AROMATU: a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance (0-4pkt) (0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne) Punkty: 1 b) Intensywność aromatu (0-2pkt) (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka) Punkty: 2 c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest...(0-3pkt) (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity) Punkty: 1 d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt) (0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia) Punkty: 2
OGÓLNA OCENA: 6 (suma punktów a+b+c+d)
Uwagi: Na wstępie powiem, że marchewkowe ciasto często jadamy w domu. To jedno z moich ulubionych. W aromacie czuć maślany biszkopt. I to jest pierwszy błąd tej kompozycji. Ciasto marchewkowe to rodzaj ciasta piernikowego, ciemnego, z przyprawami korzennymi. W rym aromacie te składniki są nieobecne. Tarta marchew nadaje ciastu wilgotności i słodyczy. Generalnie słabo ją czuć w prawdziwym cieście. To że jej nie czuć w gotowym płynie jest jak najbardziej poprawne (ciekawe jak smakowałby liquid marchwiowy, hi hi). Niestety smak biszkoptu burzy koncepcję. Albo trzeba zmienić nazwę, albo zmienić składniki. Tak jak jest obecnie, jest według mnie nie do przyjęcia. Pomijając nazwę uważam, że płyn jest bardzo smaczny i daje się długo chmurzyć z przyjemnością. Nie jest przesadnie słodki a składniki są dobrze połączone. Wymienić biszkopt na piernik i będzie super. Liquid jest klarowny, koloru miodowego. Pozostawia w pomieszczeniu zapach neutralny dla otoczenia.
Flavour: Carrot cake Concentration of samples (gtt) / (ml): 8, 12, 16, 20 drops/10ml Base (mg): VPG Time of steeping: >14 days Tested on: RDA SMOK1,6Ώ /11,5W, SC, INNOKIN ITASTE SVD 2.0. Heater microcoil + cotton MUJI (Brief) description of the mix/taste’s impressions: First impressions – in a nutshell: Biscuit cake, with a hint of butter. Best concentration: 20 inadrops/10 ml
Points of flavour’s quality: a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points) (0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect) Points: 1 b) Intensity of a flavour (0-2 points) (0-weak, 1-average, 2-high) Points: 2 c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points) (0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy) Points: 1 d) I add to the favourites (0-3 points) (0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape) Points: 2
General mark: 6 (total points a+b+c+d) Remarks: At first I’ll say that we often eat carrot cake at home. It’s one of my favouriters. I can notice a buttery biscuit in the flavour. And that’s the first misatke of the composition. Carrot cake is a kind of a gingerbread cake, dark one with spices. In this flavour those ingredients are absent. Grated carrot gives the flavour moisture and sweetness. In general it’s hardly noticeable in a real cake. The fact that’s is almost absent in the ready liquid is ok (it’s interesting how could tatse a carrot liquid, hi, hi). Unfortunately biscuit’s taste spoils the composition. Either you should change the label or the ingredients. Likewise is now is unacceptable for me. Apart from the label the liquid is very tasty and can be vaped for a long time with pleasure. It’s not exaggeteradly sweet and the ingredients are well balanced. Change biscuit into a gingerbread and it’ll be great. Liquid is clear and in honey colour. Leaves neutral smell in the room.
|