FORUM INAWERA

INAWERA , E-PALENIA NOWA ERA
Teraz jest 27 kwi 2024, o 08:30

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 

OPINIE O AROMACIE
1 0%  0%  [ 0 ]
2 11%  11%  [ 1 ]
3 22%  22%  [ 2 ]
4 22%  22%  [ 2 ]
5 22%  22%  [ 2 ]
6 0%  0%  [ 0 ]
7 0%  0%  [ 0 ]
8 11%  11%  [ 1 ]
9 11%  11%  [ 1 ]
10 0%  0%  [ 0 ]
11 0%  0%  [ 0 ]
12 0%  0%  [ 0 ]
Liczba głosów : 9
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 lut 2015, o 10:43 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 maja 2010, o 22:22
Posty: 1870
Tutaj proszę wpisywać opinie na temat aromatu "BABKA WŁOSKA".
Proszę także o przyznawanie oceny w skali od 1 do 12 w załączonej ankiecie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 lut 2015, o 14:35 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 lip 2014, o 15:43
Posty: 477
Lokalizacja: Chełm
Aromat: BABKA WŁOSKA
Stężenia próbek (gtt)/(ml) 5, 10, 15, 20, 25, 30gtt/10ml
Baza (mg): VPG. Power Smoke
Czas dojrzewania: 12 dni.
Testowane na: Kayfun Lite, 1.3 Ohm, wata.

(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe:

Zapach samego aromatu podobny do suszonej skórki pomarańczy.
Mieszanka jest klarowna w kolorze ciemnym, herbacianym z odcieniem różowym.
W smaku przypomina bardziej oranżadę w proszku lub VisolVit niż jakiekolwiek ciasto.
Z babki włoskiej jest tylko skórka cytryny i pomarańczy.
Stężenia powyżej 15kropli/10ml bazy stają się coraz bardziej sztuczne, chemiczne i mdlące.
Zapach chmurki dla otoczenia raczej neutralny.

Najlepsze stężenie: 5-15gtt/10ml

Ocena punktowa walorów aromatu:

a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance (0-4pkt)
(0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne)
Punkty: 1

b) Intensywność aromatu (0-2pkt)
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
Punkty: 2

c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest...(0-3pkt)
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity)
Punkty: 1

d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt)
(0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia)
Punkty: 1

OGÓLNA OCENA: 5
(suma punktów a+b+c+d)

Flavour: PANETTONE FLAVOUR
Concentration of samples (gtt) / (ml): 5, 10, 15, 20, 25, 30 drops/10ml
Base (mg): VPG. Power Smoke
Time of steeeping: 12 days
Tested on: Kayfun Lite, 1.3 Ohm, cotton.
(Brief) description of the mix/taste’s impressions: Smell of the flavour similar to dried, orange skin. Mix is clear in dark colour, tea like with pink shade. In the taste reminds more orangade or VisolVit than any pie. Of panettone there’s only lemon and orange skin. Conecentrations above 15 drops/10 ml become more and more artificial, chemical and bland. Cloud’s smell in the room – rather neutral.
Best concentration: 5-15 drops/10 ml

Points of flavour’s quality:
a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 1
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 2
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy)
Points: 1
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 1

General mark: 5
(total points a+b+c+d)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 lut 2015, o 12:32 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 cze 2012, o 14:21
Posty: 517
Lokalizacja: Podkarpacie
Aromat:Babka Włoska
Stężenia próbek : 5,10,15,20,25 kr/5 ml bazy
Baza : VPG
Data zmieszania/czas dojrzewania: 28.01.2014/19 dni
Testowane na: Parowniki : IGO-L microcoil + wata,Kraken mesh Zasilanie: Vamo V2 SS,Nemesis
(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe:Babka z dodatkiem nuty cytrynowej,może ciut za mało ciasta,co ja uzupełnie zapewne biszkoptem :D ale ogólnie liquid wapuję się przyjemnie.
Najlepsze stężenie:5kr/ 5ml bazy

Ocena punktowa walorów aromatu:
a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance (0-4pkt)
(0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne)
Punkty:2
b) Intensywność aromatu (0-2pkt)
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
Punkty:2
c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest...(0-3pkt)
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity)
Punkty:2
d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt)
(0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia)
Punkty:3
OGÓLNA OCENA:9
(suma punktów a+b+c+d)
Uwagi:Troszkę więcej smaku ciasta by było wskazane.Sam aromat powoduję mlecznienie plastiku,więc należy obchodzić się z nim ostrożnie w plastikowych baniakach.

Flavour: Panettone
Concentration of samples (gtt) / (ml): 5, 10, 15, 20, 25 drops/5ml
Base (mg): VPG
Time of steeeping: 28.01.2015/19 days
Tested on: IGO-L microcoil + cotton, Kraken mesh Power: Vamo V2 SS, Nemesis
(Brief) description of the mix/taste’s impressions: Panettone with a lemon note, maybe not enough of crust, what I’ll replenish with a biscuit. However, in general liquid one vapes nicely.
Best concentration: 5 drops/5 ml

Points of flavour’s quality:
a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 2
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 2
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy)
Points: 2
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 3

General mark: 9
(total points a+b+c+d)
Remarks: A little bit more of crust would be useuful. The flavour causes „milk” of plastic. One should deal with it carefully in plastic barrels.

_________________
Obrazek
Od 05.08.2015 r dzięki E-paleniu i Inawerze wolna od nicotyny i nałogu palenia,teraz mam nowe hobby-uprawiam rabatki . :-)))))))


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 lut 2015, o 21:58 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 gru 2013, o 03:04
Posty: 1089
Lokalizacja: France
Aromat: BABKA WŁOSKA (PANETTONE FLAVOUR)
Stężenia próbek: 8, 12, 16, 20, 24 gtt/10ml
Baza: VPG Power Smoke
Czas dojrzewania: >10 dni.
Testowane na: T3S, Kayfun Lite, Taifun GS / 1.1 - 1.4 Ohm, wata.

Opis: Smak przypomina Panettone przemyslowe z supermarketow. Za malo w tym ciasta. Smaki kandyzowanych skorek pomaranczy i cytryn sa za mocne.

Najlepsze stężenie: 16 gtt/10ml
Ocena: 3 + 2 + 2 + 1 = 8 pkt.

Flavour: PANETTONE
Concentration of samples (gtt) / (ml): 8, 12, 16, 20, 24 drops/10 ml
Base (mg): VPG 7Power Smoke
Time of steeeping: > 10 days
Tested on: T3S, Kayfun Lite, Taifun GS / 1.1 – 1.4 ohm, string, cotton
Description: Taste reminds industrial Panettone from supermarkets. Not enough of crust. Tastes of candied orange and lemon skins are too strong.
Best concentration: 16 drops/10 ml
Mark: 3+2+2+1= 8 points

_________________
Obrazek Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 lut 2015, o 17:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 paź 2013, o 01:30
Posty: 367
Lokalizacja: Białystok
Aromat: BABKA WŁOSKA
Stężenia próbek (gtt) /(ml) 10,15,20,25,30/10ml.
Baza (mg): vpg70/30
Czas dojrzewania: powyżej 20 dni,
Testowane na: igo-l, protank
(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: na pierwszym planie smak cytryny i skórki cytrynowej, trochę chemiczny, zbyt intensywny, na drugim plamie smak kruchego ciasta, biszkoptu.
Najlepsze stężenie:10-15kr/10ml

Ocena punktowa walorów aromatu:

a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance (0-4pkt)
(0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne)
Punkty: 1

b) Intensywność aromatu (0-2pkt)
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
Punkty: 2

c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest...(0-3pkt)
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity)
Punkty: 1

d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt)
(0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia)
Punkty: 0

OGÓLNA OCENA: 4


Uwagi: za dużo chemicznej cytryny i skórki cytrynowej, aromat z potencjałem, gdyby zamieniłbym smak cytrynowy na mniej słodki i bez posmaku chemicznego.

Flavour: PANETTONE
Concentration of samples (gtt) / (ml): 10, 15, 20, 25, 30 drops/10ml
Base (mg): VPG 70/30
Time of steeeping: above 20 days
Tested on: igo-l, protank
(Brief) description of the mix/taste’s impressions: Lemon and lemon’s skin taste on the foreground, a bit chemical, too intensive, on the background taste of crunchy pie, biscuit.
Best concentration: 10-15 drops/10 ml

Points of flavour’s quality:
a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 1
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 2
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy)
Points: 1
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 0

General mark: 4
(total points a+b+c+d)
Remarks: Too much of lemon and lemon’s skin, flavour has a potential, I’d change lemon taste into less sweet and without chemical after taste.

_________________
ObrazekObrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 lut 2015, o 12:52 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 gru 2013, o 00:25
Posty: 363
Aromat: PANETTONE
Stężenia próbek: 10,20, 30,60kropl /10ml bazy
Baza (mg): VPG 70/30
Czas dojrzewania: 14 dni.
Testowane na: AGA-S z knotem z siatki Mesch
W samym aromacie czy to za sprawą sugestii ,( bo znam ten rodzaj ciasta ) znajduję i nuty cytrusowe i rodzynki i nawet jakby zapaszek drożdży zaczynowych na których wyrasta PANTTONE , natomiast w liquidzie podczas wapowania dominują cytrusy , ciasta jest mało ,


Najlepsze stężenie: 30 kropli/10ml.

Ocena punktowa walorów aromatu:

a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance (0-4pkt)
(0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne)
Punkty: 1

b) Intensywność aromatu (0-2pkt)
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
Punkty: 1

c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest...(0-3pkt)
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity)
Punkty: 1

d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt)
(0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia)
Punkty: 1

OGÓLNA OCENA: 4
(suma punktów a+b+c+d)

Flavour: PANETTONE
Concentration of samples (gtt) / (ml): 10, 20, 30, 60 drops/10 ml
Base (mg): VPG 70/30
Time of steeeping: 14 days
Tested on: AGA-S with a wick of Mesh net
(Brief) description of the mix/taste’s impressions: In the flavour, maybe it’s a suggestion (because I know the pie), I can find both citric notes and raisins and even yeast smell, on which grows PANETTONE. Whereas in the liquid, while vaping, citruses are dominating, not enough of the crust.
Best concentration: 30 drops/10 ml

Points of flavour’s quality:
a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 1
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 1
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy)
Points: 1
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 1

General mark: 4
(total points a+b+c+d)

_________________
Obrazek
pozdrawiam Graella


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 lut 2015, o 14:04 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lis 2012, o 18:52
Posty: 627
Lokalizacja: Podkarpacie
Aromat: BABKA WŁOSKA
Stężenia próbek (gtt) /(ml): 10,15,20,25 kr. / 10 ml bazy.
Baza (mg): VPG
Czas dojrzewania: Ponad 3 tygodnie.
Testowane na: Clearomizery dolnogrzałkowe i mod elektroniczny.
(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe:
Powstała mieszanka przypomina w smaku oranżadkę cytrynową (taką sporządzaną z torebek), byłaby nawet smaczna, gdyby nie to, że ma zbyt chemiczny posmak. Ciasta nie wyczuwam w tym aromacie, jedynie co jakiś czas można poczuć niezbyt przyjemny posmak przypominający zaczyn drożdżowy.

Najlepsze stężenie: 10 - 15 kr.

Ocena punktowa walorów aromatu:
a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance (0-4pkt)
(0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne)
Punkty: 0

b) Intensywność aromatu (0-2pkt)
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
Punkty: 2

c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest...(0-3pkt)
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity)
Punkty: 1

d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt)
(0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia)
Punkty: 0

OGÓLNA OCENA: 3
(suma punktów a+b+c+d)

Uwagi: j.w.

Flavour: PANETTONE
Concentration of samples (gtt) / (ml): 10, 15, 20, 25 drops/10ml
Base (mg): VPG
Time of steeeping: above 3 weeks
Tested on: electronic Mod and lower heaters clearomziers
(Brief) description of the mix/taste’s impressions: The ready mix reminds lemon orangade (such prepared from the sachettes), it’d be even tasty but for the chemical after taste. I can’t feel the crust in this flavour, you can only recognize an unpleasant taste reminding yeast.
Best concentration: 10 - 15 drops

Points of flavour’s quality:
a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 0
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 2
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy)
Points: 1
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 0

General mark: 3
(total points a+b+c+d)
Remarks: as above

_________________
http://www.naszkubula.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lut 2015, o 12:23 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lis 2012, o 11:48
Posty: 909
Lokalizacja: Bydgoszcz
Aromat: babka włoska
Stężenia próbek : 10,15,20,25 kropli na 10 ml.
Baza : VPG 70:30
czas dojrzewania: 20 dni
Najlepsze stężenie:20kr/10 ml
Testowane na: IGO-W 1.2oma na 10W, dobre - kayfun lite 1,6 oma, wata, 12W
(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: przearomatyzowane ciasto z podrzędnej cukierni
Ocena punktowa walorów aromatu:
a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance (0-4pkt) 0
(0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne)
b) Intensywność aromatu (0-2pkt) 2
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest...(0-3pkt) 0
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity)
d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt) 0
(0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia)

OGÓLNA OCENA: 2
(suma punktów a+b+c+d)

Flavour: Panettone
Concentration of samples (gtt) / (ml): 10, 15, 20, 25 drops/10ml
Base (mg): VPG 70:30
Time of steeping: above 20 days
Tested on: IGO-W 1.2ohm on 10W, good - kayfun lite 1,6 ohm, cotton, 12W
(Brief) description of the mix/taste’s impressions: Overaromatised crust from a below average bakery.
Best concentration: 20 drops/10 ml

Points of flavour’s quality:
a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 0
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 2
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy)
Points: 0
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 0

General mark: 2
(total points a+b+c+d)

_________________
Obrazek Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lut 2015, o 12:35 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 sie 2010, o 14:08
Posty: 531
Lokalizacja: Małopolska
Aromat: Babka Włoska
Stężenia próbek 8 kr/10 ml, 12 kr/10 ml, 16 kr/10 ml, 20 kr/10 ml, 24 kr/10 ml
Baza VPG
Czas dojrzewania: < 10 dni
Testowane na: atomizery 510 do dripu, w wersji długodystansowej Tajfun GT na mesh
Opis mieszanki/wrażenia smakowe:
Pierwsze skojarzenie - Vibovit :lol: , po dłuższym wapowaniu w cieniu pomarańczowo-cytrynowym da się wyczuć lekki posmak ciasta i drożdży .
Najlepsze stężenie: 12kr/10ml

Ocena punktowa walorów aromatu:

a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance (0-4pkt)
(0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne)
Punkty: 1

b) Intensywność aromatu (0-2pkt)
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
Punkty: 1

c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest...(0-3pkt)
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity)
Punkty: 2

d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt)
(0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia)
Punkty: 1

OGÓLNA OCENA: 5
(suma punktów a+b+c+d)

Uwagi: W większych stężeniach totalnie chemiczny.

Flavour: Panettone
Concentration of samples (gtt) / (ml): 8, 12, 16, 20, 24 drops/10ml
Base (mg): VPG
Time of steeeping: < 10 days
Tested on: 510 to drip atomizers, in the long run version Tajfun GT on a mesh
(Brief) description of the mix/taste’s impressions: Vibovit, after longer vaping the background is orange-lemon and one can recognize slight after taste of crust and yeast.
Best concentration: 12 drops/10 ml

Points of flavour’s quality:
a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 1
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 1
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy)
Points: 2
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 1

General mark: 5
(total points a+b+c+d)
Remarks: In higher concnetrations it’s totally chemical.

_________________
Obrazek
Sklep VAPER-SHOP
Muzeum Elektronicznych Papierosów


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 mar 2015, o 04:22 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 paź 2013, o 23:59
Posty: 786
Aromat: Babka Włoska
Stężenie (gtt) /(ml) Baza (mg): 5,7,10/5 VPG
Czas dojrzewania: pow. 10 dni
Testowane na: Plume Veil (drip) - waciak, BT804 - sznur
Krótki) opis mieszanki/wrażenia smakowe: pomarańczowo-cytrynowy smak oranżady w proszku, bądź pastylek pudrowych

Najlepsze stężenie: 5/5
'kaliber'/przepustowość zakraplacza: 1ml = ok.55gtt *inawera*

Ocena punktowa walorów aromatu:

a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance (0-4pkt)
(0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne)
Punkty: 0

b) Intensywność aromatu (0-2pkt)
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
Punkty: 2

c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest...(0-3pkt)
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity)
Punkty: 1

d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt)
(0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia)
Punkty: 0

OGÓLNA OCENA: 3
(suma punktów a+b+c+d)

Uwagi:

Smak oranżadki przełamany czymś, czego moje zmysły za nic nie identyfikują jako ciasto,
czy choćby jego namiastka.
Smak jest już na tyle 'sztuczny' i 'chemiczny', że nawet nie próbowałem zwiększać dawki aro w poszukiwaniu ciekawszej nuty.


Dziękuję kol. @profesorowi (Katedry Waflologii Stosowanej) za umożliwienie przetestowania tego aromatu. :)

Flavour: Panettone
Concentration of samples (gtt) / (ml): 5, 7
Base (mg): 10/5 VPG
Time of steeeping: above 10 days
Tested on: Plume veil (drip) – cotton, BT804 - string
(Brief) description of the mix/taste’s impressions: Orange-lemon taste of orangade in powder or powdercandies.
Best concentration: 5 drops/5 ml
Caliber of a droper: 1 ml = around 55 drops

Points of flavour’s quality:
a) Reflection of a flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 0
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 2
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy)
Points: 1
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 0

General mark: 3
(total points a+b+c+d)
Remarks: Orangade taste broken with something, which my senses don’t identify as a crust or at least its substitute. The taste is so „artificial” and „chemical” that I even didn’t try to increase the dosage of the flavour in the search of a more interesting note.

I thank you @profesor for letting me taste this flavour.

_________________
Obrazek
Charakterystyka Maceranta:
- okres sponsorowania Monopolu Tytoniowego: 28 lat, z nosem w chmurach: od 10.10.2010
- preferowane smaki: tytoniówki, ulub. przerywniki: deserowe


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot]


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL