FORUM INAWERA http://www.forum.inawera.com/ |
|
AROMAT "CLASSIC RY0" http://www.forum.inawera.com/viewtopic.php?f=115&t=3225 |
Strona 4 z 4 |
Autor: | MaxD [ 5 wrz 2014, o 11:24 ] |
Tytuł: | Re: AROMAT "CLASSIC RY0" |
Aromat: CLASSIC RY0 Stezenia próbek: 5, 10, 20, 30, 40 INAKROPLI/10ml. bazy. Baza (mg): VPG Czas dojrzewania: 17+ dni Testowane na: PlumeVeil RDA@1.9oHm przy 3.5-5V (Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: Orzeszki skąpane w dużej ilości miodu przypruszone szczyptą ziół. W oddali coś jakby śliwka wędzona ale nie jestem pewien. Najlepsze stężenie: 15-25 INAKROPLI/10ml.bazy Ocena punktowa walorów aromatu: a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance (0-4pkt) (0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne) Punkty: 2 b) Intensywność aromatu (0-2pkt) (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka) Punkty: 2 c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest...(0-3pkt) (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity) Punkty: 2 d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt) (0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia) Punkty: 1 OGÓLNA OCENA: 7 punktów (suma punktów a+b+c+d) Uwagi: Brak Flavour: CLASSIC RY0 Concentration of samples (gtt) / (ml): 5, 10, 20, 30, 40 inadrops/10 ml. of a base Base (mg): VPG Time of steeeping: 15 days Tested on: SMOK RDA@1.8oHm przy 3.5-5V (Brief) description of the mix/taste’s impressions: Peanuts in a big amount of honey, sprinkled with herbs. A smoked plum far away but I’m not sure. Best concentration: 15-25 inadrops/10 ml Points’ estimation of flavour’s quality:a) Reflection of a dedicted flavour in the mix (0-4 points) (0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect) Points: 2 b) Intensity of a flavour (0-2 points) (0-weak, 1-average, 2-high) Points: 2 c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points) (0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy) Points: 2 d) I add to the favourites (0-3 points) (0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape) Points: 1 General mark: 7 points (total points a+b+c+d) |
Autor: | mmroz [ 20 wrz 2014, o 09:46 ] |
Tytuł: | Re: AROMAT "CLASSIC RY0" |
Aromat: Classic Ryo Stężenia próbek (gtt) /(ml)5-10-15-20-25/10ml Baza (mg):VPG Czas dojrzewania: powyżej 14 dni Testowane na: driper Trident 2om 4V, Crystal2 1,8om 3,8 V (Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: DS-y mało intensywne Najlepsze stężenie: 25krp/10ml Ocena punktowa walorów aromatu: a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance (0-4pkt) (0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne) Punkty: 1 b) Intensywność aromatu (0-2pkt) (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka) Punkty: 0 c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest...(0-3pkt) (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity) Punkty: 1 d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt) (0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia) Punkty: 0 OGÓLNA OCENA: 2 (suma punktów a+b+c+d) Uwagi: Jakoś do mnie nie przemówił. Flavour: Classic Ryo Concentration of samples (gtt) / (ml): 5-10-15-20-25 drops/10 ml. of a base Base (mg): VPG Time of steeeping: above 14 days Tested on: driper Trident 2om 4V, Crystal2 1,8om 3,8 V (Brief) description of the mix/taste’s impressions: DS. – little intensive. Best concentration: 25 drops/10 ml Points’ estimation of flavour’s quality:a) Reflection of a dedicted flavour in the mix (0-4 points) (0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect) Points: 1 b) Intensity of a flavour (0-2 points) (0-weak, 1-average, 2-high) Points: 0 c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points) (0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy) Points: 1 d) I add to the favourites (0-3 points) (0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape) Points: 0 General mark: 2 (total points a+b+c+d) Remarks: It’s not my cup of tea. |
Autor: | dzizas [ 29 wrz 2014, o 20:12 ] |
Tytuł: | Re: AROMAT "CLASSIC RY0" |
Aromat: RYO Stężenia próbek (%/10ml (~kropli/10ml)): 1%(~6); 3%(~18); 5%(~30); 10%(~60). Przy czym 10ml to jest łączna objętość aromatu i bazy. W razie potrzeby, pośrednie stężenia uzyskuję mieszając istniejące stężenia. Baza (mg): vpg Czas dojrzewania: Podnad 2 tygodnie Testowane na: Kayfun, Aga-T2 (szmatka) i drip IGO-T. W każdym klirku co najmniej 3ml na dripie kilka/naście kropel. (Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: Delikatny tytoń z posmakiem słodkiego melona Najlepsze stężenie: 3%(~ 18kr na 10ml) Ocena punktowa walorów aromatu: a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance (0-4pkt) (0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-bardzo dobre, 4-idealne) Punkty: 3 b) Intensywność aromatu (0-2pkt) (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka) Punkty: 2 c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest...(0-3pkt) (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity) Punkty: 2 d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt) (0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia) Punkty: 2 OGÓLNA OCENA: (suma punktów a+b+c+d) 9 Uwagi: Przypomina mi gotowy liquid Dawid. (Klasyczna ocena subiektywna 8 na 10) Flavour: RYO Concentration of samples (gtt) / (ml): 1%(~6); 3%(~18); 5%(~30); 10%(~60). 10 ml is the total capacity of the flavour and base. when needed I reach the average concnetration mixing the present one. Base (mg): VBT Time of steeeping: above two weeks Tested on: Kayfun, Aga-T2 (rug) and drip IGO-T. In every klirk at least 3 ml on a drip/ for a couple of drops. (Brief) description of the mix/taste’s impressions: Delicate tobacco with sweet melon after taste. Best concentration: 3%(~ 18drops on 10ml) Points’ estimation of flavour’s quality:a) Reflection of a dedicted flavour in the mix (0-4 points) (0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect) Points: 3 b) Intensity of a flavour (0-2 points) (0-weak, 1-average, 2-high) Points: 2 c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points) (0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy) Points: 2 d) I add to the favourites (0-3 points) (0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape) Points: 2 General mark: 9 (total points a+b+c+d) Remarks: Remainds me ready liquid David. (Classical, subjective mark is 8 on 10). |
Autor: | Kubol [ 26 paź 2014, o 11:34 ] |
Tytuł: | Re: AROMAT "CLASSIC RY0" |
Aromat: Classic Ryo Stężenia próbek (gtt) /(ml) 6; 8 10; 12; 14/10ml Baza (mg):VPG Czas dojrzewania: powyżej 14 dni Testowane na: Protank III + vision spinner II (Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: Interesujący zapach. Najlepsze stężenie: 12gtt/10ml Ocena punktowa walorów aromatu: a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance (0-4pkt) (0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne) Punkty: 2 b) Intensywność aromatu (0-2pkt) (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka) Punkty: 2 c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest...(0-3pkt) (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity) Punkty: 2 d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt) (0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia) Punkty: 2 OGÓLNA OCENA: 8 (suma punktów a+b+c+d) Uwagi: Nie jestem jakimś wielkim fanem tytoniówek, ale ta mi w miarę zasmakowała, jednak przy stężeniu więcej niż 12 kropel na 10 ml jest dla mnie męcząca. Flavour: Classic Ryo Concentration of samples (gtt) / (ml): 6, 8, 10, 12, 14 drops/10 ml. Base (mg): VPG Time of steeeping: above 14 days Tested on: Protank III + vision spinner II (Brief) description of the mix/taste’s impressions: An interesting smell. Best concentration: 12 drops/10 ml Points’ estimation of flavour’s quality:a) Reflection of a dedicted flavour in the mix (0-4 points) (0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect) Points: 2 b) Intensity of a flavour (0-2 points) (0-weak, 1-average, 2-high) Points: 2 c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points) (0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy) Points: 2 d) I add to the favourites (0-3 points) (0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape) Points: 2 General mark: 8 (total points a+b+c+d) Remarks: I’m not a big fan of tobacco flavours but I liked this one however, with the concentration more than 12 drops on ml is tiring for me. |
Autor: | profesor [ 31 paź 2014, o 13:32 ] |
Tytuł: | Re: AROMAT "CLASSIC RY0" |
Aromat: Classic ry0 Stężenia próbek (gtt) /(ml) 10,12,14,16,20kr/10ml. Baza (mg): vpg Czas dojrzewania: powyżej 30 dni Testowane na: RSST, igo-l (Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: ziołowo-miodowo-orzechowy tytoń Najlepsze stężenie:20+5=25kr/10ml Ocena punktowa walorów aromatu: a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance (0-4pkt) (0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne) Punkty: 2 b) Intensywność aromatu (0-2pkt) (0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka) Punkty: 2 c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest...(0-3pkt) (0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity) Punkty: 2 d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt) (0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia) Punkty: 1 OGÓLNA OCENA: 7 Uwagi: Flavour: Classic ry0 Concentration of samples (gtt) / (ml): 10, 12, 14, 16, 20 drops/10 ml Base (mg): VPG Time of steeeping: above 30 days Tested on: RSST mesh, igo-l (Brief) description of the mix/taste’s impressions: Herbal-honey-nutty tobacco. Best concentration: 20+5=25 drops/10 ml Points’ estimation of flavour’s quality:a) Reflection of a dedicted flavour in the mix (0-4 points) (0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect) Points: 2 b) Intensity of a flavour (0-2 points) (0-weak, 1-average, 2-high) Points: 2 c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points) (0-neutral, 1-ordinary, 2-good, 3-excellent/yummy) Points: 2 d) I add to the favourites (0-3 points) (0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape) Points: 1 General mark: 7 (total points a+b+c+d) |
Strona 4 z 4 | Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |