FORUM INAWERA

INAWERA , E-PALENIA NOWA ERA
Teraz jest 26 kwi 2024, o 00:43

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Opinie o aromacie
0 0%  0%  [ 0 ]
1 13%  13%  [ 3 ]
2 47%  47%  [ 11 ]
3 21%  21%  [ 5 ]
4 4%  4%  [ 1 ]
5 4%  4%  [ 1 ]
6 0%  0%  [ 0 ]
7 8%  8%  [ 2 ]
8 0%  0%  [ 0 ]
9 0%  0%  [ 0 ]
10 0%  0%  [ 0 ]
11 0%  0%  [ 0 ]
12 0%  0%  [ 0 ]
Liczba głosów : 23
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 kwi 2014, o 14:44 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 gru 2013, o 20:31
Posty: 37
Lokalizacja: ostrołęka
Aromat: Wino musujące
Stężenia próbek: 6, 8, 10, 12 kr/10ml
Baza (mg): VPG
Czas dojrzewania: 14 dni
Testowane na: Spinner 4,3V,vivi mini nowa.
(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: Miało być wino a jest niewiwadomo co,jak dla mnie porażka.

Najlepsze stężenie: ?

Ocena punktowa walorów aromatu:
a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance (0-4pkt)
(0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne)
Punkty: 0

b) Intensywność aromatu (0-2pkt)
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
Punkty: 1

c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest...(0-3pkt)
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity)
Punkty: 0

d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt)
(0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia)
Punkty: 0

OGÓLNA OCENA:1
(suma punktów a+b+c+d)

Flavour: Sparkling wine
Concentration of the samples (drops) / (ml): 6, 8, 10, 12 drops/10 ml of a base
Base (mg): vpg
Time of steeping: 14 days
Tested on: Vision spinner 4.3 V, ViVi mini nova.
(Brief) mix description/taste’s impressions: It was supposed to be wine and there’s I don’t know what, a flop for me.

Best concentration: ?

Points’ estimation of flavour’s quality:

a) Reflection of a dedicted flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 0
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 1
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-as a permanent „break”, 3-to all day vape)
Points: 0
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 0

General grade: 1
(total points a+b+c+d)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 kwi 2014, o 17:00 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 cze 2010, o 17:37
Posty: 309
Lokalizacja: Miasto Książęce Płock
Ocena: 2+2+1+0 = 5 pkt.
Stężenie 8 kr/10 ml
Nie szampan, a raczej musujący jabol, czar pegeeru, uśmiech teściowej, czy wilkowyjski Mamrot, Nawet bąbelki czuć! Ciekawe do kogo ten aromat jest adresowany???

Liquid na własnej bazie VPG.
Data sporządzenia próbek do testów: 30 marca 2014.
Pierwsze e-palenie i wzbogacenie próbek: 9 kwietnia 2014 (+10 dni).
Drugie e-palenie i wzbogacenie próbek: 19 kwietnia 2014 (+20 dni).

Grade: 2+2+1+0 = 5 points
Concentration 8 drops/10 ml
Not a champagne, rather sparkling rye, spell of PGR, smile of mother in law or Wilkowyje’s Mamrot. One can even feel the bubbles. Interestingly at whom is aimed this flavour???

Liquid on my own base.
Date of mixing the samples to the tests: 30 March 2014.
First e-smoking and enrichment of the samples: 9 April 2014 (+10 days).
Second e-smoking and enrichment of the samples: 19 April 2014 (+20 days).

_________________
Obrazek
Do testu wstępnie używam atomizerów Joye 510, 2,1 Ω, na mocy 6,0 W, baza 4 kr., drip.
Wapowanie końcowe to Taifun, 1,5 Ω, 8 W.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 kwi 2014, o 11:49 
Offline

Dołączył(a): 19 sie 2013, o 16:21
Posty: 276
Aromat: SPARKLING WINE
Stężenia próbek (gtt) /(ml): 6,8,10,12 kropli/10 ml
Baza (mg): VPG
Czas dojrzewania: powyżej 10 dni
Testowane na: KangerTech Protank, zasilanie smok zmax
(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: wino podłej jakości, bąbelków nie czuć, ogólnie niedobre to

Najlepsze stężenie: żadne

Ocena punktowa walorów aromatu:

a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance (0-4pkt)
(0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne)
Punkty: 0

b) Intensywność aromatu (0-2pkt)
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
Punkty: 1

c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest...(0-3pkt)
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity)
Punkty: 1

d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt)
(0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia)
Punkty: 0

OGÓLNA OCENA: 2
(suma punktów a+b+c+d)

Flavour: SPARKLING WINE
Concentration of the samples (drops) / (ml): 6, 8, 10, 12 drops/10 ml
Base (mg): VPG
Time of steeping: above 10 days
Tested on: Kanger Tech Protank, power smok zmax
(Brief) mix description/taste’s impressions: wine of poor quality, one can’t feel the bubbles, generally it’s not good.

Best concentration: 12 drops/10 ml

Points’ estimation of flavour’s quality:

a) Reflection of a dedicted flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 0
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 1
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-as a permanent „break”, 3-to all day vape)
Points: 1
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 0

General grade: 2
(total points a+b+c+d)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 kwi 2014, o 07:29 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2012, o 09:54
Posty: 270
Aromat: WINO MUSUJĄCE
Stężenia próbek: (6,8,10,12,14)gtt / 10ml.
Baza (mg): VPG
Data zmieszania: 29.III.2014
Czas dojrzewania: 20 dni.
Testowane na: Kayfun Lite microcoil + Nemesis.

(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: Wino musujące czyli po naszemu szampan, taki z bardzo niskiej pułki.




Najlepsze stężenie: 8 kr/ 10 ml bazy.

Ocena punktowa walorów aromatu:

a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance (0-4pkt)
(0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne)
Punkty: 1

b) Intensywność aromatu (0-2pkt)
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
Punkty: 2

c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest...(0-3pkt)
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity)
Punkty: 1

d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt)
(0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia)
Punkty: 0

OGÓLNA OCENA: 4
(suma punktów a+b+c+d)

Flavour: SPARKLING WINE
Concentration of the samples 6, 8, 10, 12, 14 drops / 10 ml
Base (mg): VPG
Date of mixing: 29.03.2014
Time of steeping: 20 days
Tested on: kayfun Lite microcoil + Nemesis
(Brief) mix description/taste’s impressions: Sparkling wine ie. champagne but from the very low shelf.

Best concentration: 8 drops/10 ml

Points’ estimation of flavour’s quality:

a) Reflection of a dedicted flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 1
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 2
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-as a permanent „break”, 3-to all day vape)
Points: 1
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 0

General grade: 4
(total points a+b+c+d)

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 kwi 2014, o 03:43 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 paź 2013, o 23:59
Posty: 786
Historia identyczna, jak w przypadku Arbuza - z tą różnicą, że z tej buteleczki aż tak przykrego zapachu nie było:

"Gdy podczas rozrabiania 'pilotażowej' próbki testowej okazało się, że mieszanka ma wyjątkowo nieprzyjemny, odrzucający smak - zaniechałem przeprowadzenia zwyczajowego testu, ograniczając się do próbowania tej 'polewki' co jakiś czas, w skromnej i jak się później okazało - płonnej nadziei, że może okres leżakowania będzie miał jakiś korzystny wpływ...
Niestety...płyn który otrzymałem nadaje się do utylizacji.

Oceny nie wpisuję w ankiecie (a byłoby to 'bezwzględne zero') - bo jak czytam opinie innych,
to niektórzy 'coś' tam jednak poczuli i być może moja 'porcja' została w jakiś sposób 'skażona'...
(a spróbuję tego dociekać w osobnym wątku: viewtopic.php?f=47&t=3158 )"

_________________
Obrazek
Charakterystyka Maceranta:
- okres sponsorowania Monopolu Tytoniowego: 28 lat, z nosem w chmurach: od 10.10.2010
- preferowane smaki: tytoniówki, ulub. przerywniki: deserowe


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 kwi 2014, o 19:34 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 mar 2013, o 20:55
Posty: 275
Lokalizacja: Ostrołęka
Aromat:Wino Musujące
Stężenia próbek 4,6,8,10,12/10ml
Baza VPG
Czas dojrzewania: min. 10 dni
Testowane na:Atomizery do dripu: 510,306. Dłuższe wapowanie RSST (mesh)
(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe:

Przytęchłe wino.

Najlepsze stężenie: 10kr/10ml

Ocena punktowa walorów aromatu:

a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance (0-4pkt)
(0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne)
Punkty: 0

b) Intensywność aromatu (0-2pkt)
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
Punkty: 2

c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest...(0-3pkt)
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity)
Punkty: 0

d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt)
(0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia)
Punkty: 0

OGÓLNA OCENA: 2
(suma punktów a+b+c+d)

Uwagi: Dla mnie to ewidentny smak wina w którym podczas fermentacji dostała się jakaś pleśń. Wino dotknięte chorobą
Cytuj:
WADY I CHOROBY WINA - Pleśń

Objawy: w winie objawiają się pleśniowe tony w zapachu i nieprzyjemny zatęchły smak.

Przyczyną tej choroby są różnego rodzaju pleśnie (grzyby saprofityczne). Ich źródłem są najczęściej spleśniałe winogrona, ale zarodniki pleśni mogą się także znajdować w źle utrzymanych beczkach, prasach, filtrach i innych sprzętach mających kontakt z winem, a nawet w korkach

Źródło: http://www.winologia.pl/teksty_wadywina.htm


Flavour: Sparkling Wine
Concentration of the samples (drops) / (ml): 4, 6, 8, 10, 12 drops/ml
Base (mg): VPG
Time of steeping: mimimum 10 days
Tested on: atomizers for drip: 510, 306. Longer vape RSST (mesh).
(Brief) mix description/taste’s impressions: Musty wine.

Best concentration: 10 drops/10 ml

Points’ estimation of flavour’s quality:

a) Reflection of a dedicted flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 0
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 2
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-as a permanent „break”, 3-to all day vape)
Points: 0
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 0

General grade: 2
(total points a+b+c+d)

Remarks: For me it’s clearly the taste of a wine in which, while fermentation a mold got into it. An ill wine.

_________________
Obrazek Obrazek
Wszystkie testy przeprowadzam na atomizerze 510LR


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 kwi 2014, o 22:40 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 kwi 2013, o 22:05
Posty: 334
Lokalizacja: Kraków
Aromat: Wino musujące
Stężenia próbek (gtt) /(ml) 6, 8, 10, 12kr/10ml
Baza (mg): VPG
Czas dojrzewania: ponad 3 tyg
Testowane na: IGO-L, AGA-T2
(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: Piliście kiedyś lekko przykiśnięte wino? No to smak mniej więcej taki. Coś jakby kwaskowatego, z elementem "kiśkowatości" :mrgreen:

Najlepsze stężenie: 10-12kr/10ml

Ocena punktowa walorów aromatu:

a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance (0-4pkt)
(0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne)
Punkty: 1

b) Intensywność aromatu (0-2pkt)
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
Punkty: 1

c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest...(0-3pkt)
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity)
Punkty: 1

d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt)
(0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia)
Punkty: 0

OGÓLNA OCENA: 3
(suma punktów a+b+c+d)

Uwagi:

Flavour: Curacao
Concentration of the samples (drops) / (ml): 6, 8, 10, 12 drops
Base (mg): VPG
Time of steeping: above 3 weeks
Tested on: Evapourers: IGO-L MC, AGA-T2
(Brief) mix description/taste’s impressions: Have you ever tried slightly fermented wine? So the taste is more or less like that. A kind of something sour with an element of something fermented.

Best concentration: 10-12 drops and above

Points’ estimation of flavour’s quality:

a) Reflection of a dedicted flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 1
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 1
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-as a permanent „break”, 3-to all day vape)
Points: 1
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 0

General grade: 3
(total points a+b+c+d)

_________________
Obrazek
Obrazek Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 maja 2014, o 11:06 
Offline

Dołączył(a): 31 lip 2013, o 17:20
Posty: 176
Aromat: Sparkling wine
Stężenia próbek (gtt) /(ml) 4,6,8,10,12
Baza (mg):VPG Power Smoke
Czas dojrzewania: rozrobione 07.04.2014
Testowane na: volish crystal 2,
(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: zdecydowanie lepsze od poprzedniego choć dalekie od doskonałości. Czuć wino owocowe choć raczej tanie i w dodatku trochę sfermentowane

Najlepsze stężenie: 10mg/10ml

Ocena punktowa walorów aromatu:
a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance (0-4pkt)
(0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne)
Punkty: 0

b) Intensywność aromatu (0-2pkt)
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
Punkty: 1

c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest...(0-3pkt)
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity)
Punkty: 0

d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt)
(0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia)
Punkty: 0

OGÓLNA OCENA: 1
(suma punktów a+b+c+d)

Uwagi:

Flavour: Sparkling wine
Concentration of the samples 4, 6, 8, 10 ,12
Base (mg): VPG Power Smoke
Time of steeping: mixed on 07.04.2014
Tested on: volish crystal 2
(Brief) mix description/taste’s impressions: Definitely better than previous one however, it’s far away from perfection. One can feel fruity wine, cheap though and a bit fermented.

Best concentration: 10 drops/10 ml

Points’ estimation of flavour’s quality:

a) Reflection of a dedicted flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 0
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 1
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-as a permanent „break”, 3-to all day vape)
Points: 0
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 0

General grade: 1
(total points a+b+c+d)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 maja 2014, o 22:41 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 mar 2012, o 22:51
Posty: 447
Lokalizacja: "Tymczasowo" W-wa
Aromat: WINO MUSUJĄCE
Stężenia próbek (%/10ml (~gtt/10ml)): 1%(~3); 3%(~9); 5%(~15); 10%(~31). Przy czym 10ml to jest łączna objętość aromatu i bazy. W razie potrzeby, pośrednie stężenia uzyskuję mieszając istniejące stężenia.
Baza (mg): vpg
Czas dojrzewania: Podnad 2 tygodnie
Testowane na: mini CC, T3, Aga-T2 (mesh) i drip IGO-T. W każdym klirku co najmniej 1ml na dripie kilka/naście kropel.
(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: Dobre odwozorwanie wytrawnego szampana czy wina musującego oczywiście za wyjątkiem bąbelków 8-). Aromat bardziej sznurkowy. Na meshu mniej smaczy.
Najlepsze stężenie: 1%(~ 3kr na 10ml)

Ocena punktowa walorów aromatu:
a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance (0-4pkt)
(0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-bardzo dobre, 4-idealne)
Punkty: 2
b) Intensywność aromatu (0-2pkt)
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
Punkty: 2
c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest...(0-3pkt)
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity)
Punkty: 2
d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt)
(0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia)
Punkty: 1

OGÓLNA OCENA: (suma punktów a+b+c+d) 7

Uwagi: Zapach - Białe wino, dość owowcowe; Dobry aromat, aczkolwiek trzeba uważać ze stężeniem. Zbyt duże powoduje pojawienie się "plastikowego" smaku. Na pewno ma potężny potencjał do mieszanek gdyż nuty smakowe są przyjemne i rzadko spotykane. (Klasyczna ocena subiektywna 7 na 10)

Flavour: SPARKLING WINE
Concentration of the samples (drops) / (ml): 1%(~3); 3%(~9); 5%(~15); 10%(~31). Btw. 10 ml is the total volume of a flavour and base. In case it’s needed average concentration I get mixing exisiting concentrations.
Base (mg): vpg
Time of steeping: Above 2 weeks
Tested on: mini CC, T3, Aga-T2 (mesh) and drip IGO-T. In every klirk at least 1 ml on a drip a couple of drops.
(Brief) mix description/taste’s impressions: Good reflection of a dry champagne or sparkling wine of course without the bubbles. Flavour is rather stringy. Less tasty on a mesh.
Best concentration: 1%(~ 3drops on 10ml)

Points’ estimation of flavour’s quality:

a) Reflection of a dedicted flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 2
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 2
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-as a permanent „break”, 3-to all day vape)
Points: 2
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 1

General grade: 7
(total points a+b+c+d)

Remarks: Smell – White wine, quite fruity; Good flavour although one must be careful with the concentration. Too much of it casues the appearance of a „plastic” taste. Certainly has a big potential as taste’s notes are pleasant and rarely met. (Classical, subjective grade 7 on 10).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 maja 2014, o 15:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 paź 2013, o 01:30
Posty: 367
Lokalizacja: Białystok
Aromat:WINO MUSUJĄCE
Stężenia próbek (gtt) /(ml) 6,8,10,12kr/10ml.
Baza (mg): vpg
Czas dojrzewania: powyżej 30 dni
Testowane na: IGO-L
(Krótki)opis mieszanki/wrażenia smakowe: tanie wino z posmakiem drożdżowym
Najlepsze stężenie: 6kr/10ml

Ocena punktowa walorów aromatu:

a) Odwzorowanie dedykowanego smaku w mieszance (0-4pkt)
(0-słabe/nijakie/pomyłka, 1-dostateczne, 2-dobre, 3-wzorowe, 4-idealne)
Punkty: 1

b) Intensywność aromatu (0-2pkt)
(0-słaba, 1-średnia, 2-wysoka)
Punkty: 1

c) Kompozycja aromatu/ogólnie aromat jest...(0-3pkt)
(0-nijaki, 1-pospolity, 2-dobry, 3-wyborny/wyśmienity)
Punkty: 0

d) Dodaję do ulubionych (0-3pkt)
(0-nie, 1-jako okazjonalny, 2-jako stały "przerywnik'" 3-do ciągłego chmurzenia)
Punkty: 0

OGÓLNA OCENA: 2


Uwagi: niesmaczne, w stężeniu powyżej 6kr/10ml. jest już dla mnie niewapowalne

Flavour: SPARKLING WINE
Concentration of the samples (drops) / (ml): 6, 8, 10, 12 drops/10 ml of a base
Base (mg): vpg
Time of steeping: above 30 days
Tested on: IGO-L
(Brief) mix description/taste’s impressions: Cheap wine with yeast after taste.

Best concentration: 6 drops/10 ml

Points’ estimation of flavour’s quality:

a) Reflection of a dedicted flavour in the mix (0-4 points)
(0-weak/neutral/mistake, 1-passable, 2-good, 3-exemplary, 4-perfect)
Points: 1
b) Intensity of a flavour (0-2 points)
(0-weak, 1-average, 2-high)
Points: 1
c) Flavour’s composition/basically the flavour is…(0-3 points)
(0-neutral, 1-ordinary, 2-as a permanent „break”, 3-to all day vape)
Points: 0
d) I add to the favourites (0-3 points)
(0-no, 1-as occasional, 2- as a constant „break”, 3-to all day vape)
Points: 0

General grade: 2
(total points a+b+c+d)

Remarks: Not tasty, in the concentration above 6 drops/10 ml is for me unvapable.

_________________
ObrazekObrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Bing [Bot]


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL